aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ανεξάντλητες δυνάμεις

ΑΠΟΕΛ: Ανεξάντλητες δυνάμεις

Η νίκη αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία γιατί ο τρόπος ήταν εντελώς… ΑΠΟΕΛ και γιατί απέναντι ήταν η ΑΕΚ που ήθελε διακαώς το τρίποντο, έχοντας μάλιστα «παγώσει» το ΓΣΠ  στο 14ο μόλις λεπτό.

Δεν έγινε με αδιάφορο αντίπαλο, ούτε με ομάδα από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το προχθεσινό τρίποντο, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε, φαντάζει ικανό να αλλάξει παντελώς τη ροή των πραγμάτων, όπως αυτή είχε δημιουργηθεί με το πέρας της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ και δη, την ισοπαλία με την Πάφος FC.

Είναι γι΄αυτό που στον ΑΠΟΕΛ, δεν στάθηκαν ούτε δευτερόλεπτο στην εξασφάλιση εισιτηρίου για το Κόνφερενς Λιγκ, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις τους. Στα 180 αγωνιστικά λεπτά που απέμειναν, ξέρουν πως η υπόθεση τίτλος εξαρτάται από αυτούς, δηλώνοντας μέγιστη αποφασιστικότητα για το προσπέρασμα του Άρη. Μπορούν να φέρουν τα κάτω-πάνω στο φινάλε των πλέι οφ τα οποία δεν είχαν αρχίσει καλά, επιβεβαιώνοντας τις αστείρευτες ψυχικές και αγωνιστικές αντοχές.

Παρά το γεγονός πως ο ένας παίκτης μετά τον άλλο τραυματίζεται και να χάνει τη σεζόν, όλοι ανεξαιρέτως του βασικού κορμού, η προσπάθεια από τους διαθέσιμους είναι συγκινητική. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προσαρμόζει το πλάνο με βάση των αναγκών, έχοντας ωστόσο κατά πολύ λιγότερη δεξαμενή επιλογών. Δεν είναι και λίγο πράγμα να χάνει δύο μπακ (Σούσιτς, Γουίλερ), ισάριθμους εξτρέμ (Θεοδώρου, Δώνης) και ισάριθμους μεσοεπιθετικούς (Μπεν, Βιγιαφάνιες), την ίδια που προχθές έλειπαν οι Καρώ, Εφραίμ ενώ ο Μαρκίνιος έπαιξε μετά από περίοδο αποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ