aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αμύνεσθαι περί... πρόκρισης

ΑΠΟΕΛ: Αμύνεσθαι περί… πρόκρισης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όσο σημαντικό είναι για τον ΑΠΟΕΛ να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή, να ανιχνεύσει δηλαδή τον δρόμο που οδηγεί προς το πλεχτό της Άντερλεχτ, άλλη τόση σπουδαιότητα έχει να βρει την απαιτούμενη αμυντική χημεία προκειμένου να κλείσει όλους τους διαδρόμους που οδηγούν προς την εστία του Μπόι Βάτερμαν.

Όλα ή σχεδόν όλα σε τέτοια υφής 90λεπτα αρχίζουν και τελειώνουν στην άμυνα. Εν ολίγοις, καλείται να κάνει το σχεδόν τέλειο ανασταλτικό παιχνίδι, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να προσπαθεί ώστε να βρει τρόπους θωράκισης της γραμμής αναχαίτισης. Δεν θα πρέπει, ιδιαιτέρως οι πρώτοι σκόρερ των Βέλγων Λούκας Τεοντόρτσικ (επιθετικός) και Γιούρι Τίλεμανς (μεσοεπιθετικός), να χαθούν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τα μάτια των παικτών, γιατί είναι ικανοί να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.

Ο Δανός προπονητής του ΑΠΟΕΛ γνωρίζει πολύ καλά πως εάν η ομάδα του δεν επιτρέψει την παραβίαση της εστίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος ενόψει του επαναληπτικού στις Βρυξέλλες. Το να παίζεις, όμως, απέναντι στην Άντερλεχτ που είναι μια ομάδα που θέλει να πιάνει ρυθμό, θέλει να πατάει το γκάζι και να παίζει στον αιφνιδιασμό,  δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου.

Ο Θρύλος, όμως, είναι υποχρεωμένος  μεθαύριο βράδυ να την κοιτάξει στα μάτια, φτάνοντας στο ύψος μιας από των καλύτερών του φετινών εμφανίσεων και με τη βοήθεια του κόσμου να κάνει άλλη μια φορά την Ευρώπη να παραμιλά για το επίτευγμά του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ