aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αχαριστία…

ΑΠΟΕΛ: Αχαριστία…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Γκλάντμπαχ, Αϊντχόφεν, Λάτσιο, Γαλατασαράι, Φέγενοορντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπεσίκτας, Ερυθρός Αστέρας, Γκενκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σλάβια Πράγας, Ζενίτ…

Όχι, οι πιο πάνω ομάδες δεν είναι πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αν και κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν. Πρόκειται για ομάδες που έλαβαν μέρος στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και δεν κατάφεραν να προκριθούν στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν κατάφεραν δηλαδή να πετύχουν ότι πέτυχε για τρίτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» φόρεσαν το βράδυ της Πέμπτης (12/12) το καλό ευρωπαϊκό τους κοστούμι, αυτό που γέμισε παράσημα από τις συνεχόμενες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και έγραψαν ιστορία στο ΓΣΠ με τη δεύτερη νίκη επί ισπανικής ομάδας.

Οι μόνιμοι πρωταθλητές Κύπρου των τελευταίων χρόνων γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία επιτυχία τους, η οποία είχε «κλειδώσει» από την 5η αγωνιστική των ομίλων. Εύκολο να το λες, εύκολο να το γράφεις, κατόρθωμα για κυπριακή ομάδα εάν το πετύχεις. Και ο ΑΠΟΕΛ το κατάφερε και στις τρεις φορές (2011, 2016 και 2019) που προκρίθηκε πέραν των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε «fuego» στη Σεβίλλη, πάρτι πρόκρισης στο ΓΣΠ (vids & pics)

Το πάρτι στο ΓΣΠ, όμως, είχε καλεσμένους μόνο 5608. Μια ιστορική επιτυχία του ΑΠΟΕΛ την απόλαυσαν και την χειροκρότησαν μόνο… οι συγγενείς και οι φίλοι. Αν κάτσει κανείς και μετρήσει τις κριτικές και τις… κατάρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ή μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα του ΑΠΟΕΛ ο αριθμός θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος.

Η εικόνα με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να κλωτσάνε μπάλες στις άδειες κερκίδες στο τέλος του αγώνα με την Σεβίλλη μιλάει από μόνη της και αποτελεί «χαστούκι» στους κατά τ’ άλλα αυστηρούς κριτές οπαδούς των «γαλαζοκιτρίνων».

Διαβάστε επίσης: Τίναξε ξανά την μπάνκα ο ΑΠΟΕΛ, τα συνολικά έσοδα

Το ξέσπασμα Πετρίδη
Στα 11 χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία του ΑΠΟΕΛ (και στις δύο θητείες του) ο Πρόδρομος Πετρίδης ελάχιστες φορές, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, εξέφρασε δημόσια παράπονο για την στάση του κόσμου της ομάδας. Έμμεσα, μάλιστα, απάντησε και σε όσους απέχουν από τα γήπεδα εξαιτίας των χειρισμών της διοίκησης σε διάφορα θέματα, όπως οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών.

«Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρόεδρος και ποιος είναι ο προπονητής. Αυτή η ομάδα έχει εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, έπαιξε εφτά φορές στους ομίλους, τι άλλο θέλει αυτός ο κόσμος. Και οι καλές εμφανίσεις θα έρθουν. Είχαμε τα θέματα με τους προπονητές, αλλά υπάρχει μια διοίκηση που έδωσε το στίγμα της και τι αποτελέσματα φέρνει. Ζητάμε όχι να στηρίζουν εμάς, αλλά την ομάδα τους», είπε σε έντονο ύφος ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι αντίπαλοι, ομάδες για όλα τα… γούστα

Φιέστες και προκρίσεις σε άδειες κερκίδες
Αν δει κανείς τον αριθμό εισιτηρίων της Ανόρθωσης στην κυριαρχία της τη δεκαετία του ’90 θα διαπιστώσει ότι παρά τις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλήματος χρόνο με τον χρόνο ο κόσμος στις εξέδρες ήταν λιγότερος. Το ίδιο συνέβη στην Ελλάδα και με τον Ολυμπιακό Πειραιώς τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κορεσμός του οπαδού έρχεται. Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ, όμως, η απουσία από αγώνες όπως αυτός με την Σεβίλλη είναι αχαριστία. Όσες επιτυχίες και αν έζησε τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛίστας, σε όσα γήπεδα-ποδοσφαιρικούς «ναούς» και να ταξίδεψε δεν μπορεί να απουσιάζει από στιγμές που ο ίδιος απαιτεί να πετυχαίνει η ομάδα του. Γιατί φιέστες πρωταθλήματος σε μισοάδειες κερκίδες, δεν είναι φιέστες. Ευρωπαϊκές προκρίσεις σε άδειες κερκίδες, δεν αντικατοπτρίζουν μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Επιλέξτε τον ιδανικό αντίπαλο για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ