aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑγγλία: Μπεργκ και Ρίισε πάνω από Ζλάταν και Λάρσον

Αγγλία: Μπεργκ και Ρίισε πάνω από Ζλάταν και Λάρσον

Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση για τον Χένινγκ Μπεργκ, αυτή τη φορά για τα πεπραγμένα του ως ποδοσφαιριστής. Σε ένα άτυπο TOP-30 της ιστοσελίδας 90min.com, που αφορά Σκανδιναβούς (Δανούς, Σουηδούς, Νορβηγούς) ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, ο τεχνικός της Ομόνοιας κατέλαβε την 16η θέση. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Γιον Άρνε Ρίισε.

Η συγκεκριμένη λίστα καταρτήθηκε βάσει της παρουσίας και των επιτευγμάτων που είχαν οι Σκανδιναβοί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Νορβηγός που αγωνίστηκε για δέκα συναπτά έτη στην Αγγλία σε Μπλάκμπερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέτρησε 274 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ βρήκε δίκτυα εννέα φορές. Κατέκτησε παράλληλα τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, μια το κύπελλο και μια το Λιγκ καπ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Γιον Άρνε Ρίισε, ο οποίος μέτρησε 321 συμμετοχές με τις φανέλες των Λίβερπουλ και Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ σκόραρε και 21 γκολ. Κατέκτησε μια φορά τον τίτλο, και ισάριθμες φορές κύπελλο και Λιγκ καπ, ενώ δις έγινε κάτοχος της ασπίδας.

Στη λίστα φιγουράρει το όνομα του Πίτερ Σμάιχελ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ακολουθούν Φρέντρικ Λιούνμπεργκ (Άρσεναλ) και Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεν) σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το TOP-30

1. Peter Schmeichel
2. Freddie Ljungberg
3. Ole Gunnar Solskjaer
4. Kasper Schmeichel
5. John Arne Riise
6. Christian Eriksen
7. Morten Gamst Pedersen
8. Daniel Agger
9. Olof Mellberg
10. Jesper Gronkjaer
11. Thomas Sorensen
12. Martin Laursen
13. Thomas Gravesen
14. Seb Larsson
15. Brede Hangeland
16. Henning Berg
17. Pierre-Emile Hojbjerg
18. Claus Jensen
19. John Carew
20. Zlatan Ibrahimovic
21. Anders Svensson
22. Victor Lindelof
23. Josh King
24. Andreas Christensen
25. Johan Elmander
26. Jonas Olsson
27. Nicklas Bendtner
28. Peter Lovenkrands
29. Jan Molby
30. Henrik Larsson

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ