aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν ξεπουλούσε τώρα ο ΑΠΟΕΛ...

Αν ξεπουλούσε τώρα ο ΑΠΟΕΛ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση απευθυνόμενος στους μετόχους μίλησε για όσους κατηγόρησαν τον ίδιο αλλά και το Δ.Σ. για κακοδιαχείριση των χρημάτων από τις συμμετοχές της ομάδας σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους.

Συγκεκριμένα, απάντησε σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στο ταμείο της ομάδας αρκετό ρευστό νοουμένου πως οι γαλαζοκίτρινοι εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ υπενθύμισε σε όλους ότι πέραν των επενδύσεων εκτός γηπέδου (σ.σ. προπονητικό κέντρο Αρχάγγελος) δαπανήθηκαν αρκετά λεφτά, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να στελεχωθεί με ποδοσφαιριστές που έχουν τεράστια εμπορική αξία.

Και σ’ αυτό, ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων, δεν έχει καθόλου άδικο αφού έχει πλέον ένα ρόστερ που αξίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ, το οποίο ο ΑΠΟΕΛ έκτισε τα τελευταία χρόνια παρά (και) τις κατά καιρούς κακές επιλογές παικτών που έγιναν.

Διαβάστε επίσης: Στην Serie Α το παιδί «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ!

Τη δεδομένη στιγμή το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με το transfermarkt.com κοστολογείται περίπου στα 23,1 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό το οποίο είναι πλασματικό.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, τα δύο μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία των πρωταθλητών είναι οι Ρόλαντ Σάλαϊ και Γκαγιάς Ζαχίντ, οι οποίοι αμφότεροι έχουν εμπορική αξία σύμφωνα με το transfermarkt.com στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αν ο ΑΠΟΕΛ θελήσει να τους πουλήσει ενδεχομένως το ποσό που θα βάλει στo ταμείo του θα ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Tα λεφτά που θα πάρει ο ΑΠΟΕΛ για τη μετεγγραφή Γκρούμπατς

Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από το γεγονός ότι ο Ζαχίντ έχει ρήτρα ύψους 4 εκ. ευρώ και πρόσφατα ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε πρόταση από ομάδα της Τουρκίας ύψους 3 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά στον Σάλαϊ και το ενδιαφέρον που προκύπτει από διάφορους συλλόγους ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης αλλά και ο εκπρόσωπος του με δηλώσεις τους τόνισαν πως για να παραχωρηθεί θα πρέπει να πάρουν πολύ περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ που είχε πρόθεση να δώσει γαλλική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «To πρωί με ρώτησαν για κάποιον Σάντος…»

Από κει και πέρα τη δεδομένη στιγμή οι Εμπεσίλιο, Νσούε και Ορ κοστολογούνται με 1,5 εκ. ευρώ, παίκτες που μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έχει οικονομικό όφελος από ενδεχόμενη πώληση, ενώ υπάρχει και η περίπτωση Ρόμο ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε ρήτρα 1 εκ. ευρώ σε περίπτωση που η Μπίρσοτ ήθελε να τον αποκτήσει.

Ο Σόουζα είναι επίσης άλλη μια περίπτωση και σύμφωνα με το transfermarkt κοστολογείται  στις 900.000 ευρώ, ενώ και ο Βούρος έχει επίσης μεγάλη εμπορική αξία αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του (22 χρόνων) κοστολογείται με 900.000 ευρώ.

Ο ΑΠΟΕΛ επένδυσε επίσης στον Ανδρέα Μακρή τον οποίο αγόρασε έναντι 200.000 ευρώ, είναι 21 ετών και η αξία του βρίσκεται στις 400.000 ευρώ. Επίσης ο ΑΠΟΕΛ έβαλε στο… οπλοστάσιο του Μούσα Αλ-Τάαμααρι, ο οποίος αγοράστηκε φέτος μ’ ένα ποσό μεταξύ 200.000-400.000 (δεν έχει διευκρινιστεί) και αποτελεί μια ακόμα σπουδαία επένδυση.

Συνολικά μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά τα 17 εκ. ευρώ με τον ΑΠΟΕΛ να έχει καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 4 εκ. ευρώ για να αγοράσει τους Νσούε, Σάλαϊ, Ζαχίντ, Μακρή και Αλ-Τάαμαρι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι αποτελούν επένδυση για τον ΑΠΟΕΛ όπως οι Νικόλας Ιωάννου, Νατέλ και Κάζου (είναι με δανεισμό αλλά έχει ο ΑΠΟΕΛ το πλεονέκτημα απόκτησης του) αλλά και ο Κατσαντώνης που είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ.

Αναλυτικά οι παίκτες και τα ποσά:

Ρόλαντ Σάλαϊ – Αγορά 2 εκ. ευρώ – Πιθανή πώληση 5 εκ. ευρώ

Γκαγιάς Ζαχίντ – Αγορά (500.000 – 1 εκ. ευρώ)  – Ρήτρα αποδέσμευσης 4 εκ. ευρώ

Λορέντζο Εμπεσίλιο – 1,5 εκ. ευρώ εμπορική αξία

Εμίλιο Νσούε – Αγορά (500.000 – 1 εκ. ευρώ) – Εμπορική αξία 1,5 εκ. ευρώ

Ράφαελ Ρομό – 900.000 εμπορική αξία

Πραξιτέλης Βούρος – 900.000 ευρώ εμπορική αξία

Λούκας Σόουζα – 900.000 ευρώ εμπορική αξία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ