aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε 66’ έγραψε ιστορία ο Πάβλοβιτς, ο Χαϊλής και ο Καϊάφας

ΑΠΟΕΛ: Σε 66’ έγραψε ιστορία ο Πάβλοβιτς, ο Χαϊλής και ο Καϊάφας

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Αντρίγια Πάβλοβιτς κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, να γράψει τ’ όνομά του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη με 3-0 επί της Σουτιέσκα και δικαίως έφυγε από το ΓΣΠ με την μπάλα αγκαλιά ως σουβενίρ.

Ο 25χρονος φορ έδειξε με το «καλημέρα» ότι έχει στο… αίμα του το γκολ και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Άλλωστε, την περσινή σεζόν η απουσία ενός φορ γκολτζή ήταν αισθητή και γι’ αυτό ο Ντομένικο Τέτι είχε θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση πρωτοκλασάτων επιθετικών.

Το χατ-τρικ του Αντρίγια Πάβλοβιτς έχει ιστορική διάσταση. Ήταν μόλις το δεύτερο ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πρώτο μετά το μακρινό 1963, όταν ο Τάκης Χαϊλής είχε σκοράρει τρία γκολ στην ιστορική νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 6-0 επί της Τζιόβικ Λιν για τον α΄γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην πρώτη νίκη κυπριακής (και ελληνικής) ομάδας στην Ευρώπη. Η διαφορά είναι πως ο Πάβλοβιτς πέτυχε «καθαρό» χατ-τρικ, δηλαδή τρία γκολ στη σειρά, χωρίς να μεσολαβήσει άλλο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το γλυκό αριστερό πόδι του Σέρβου «φονιά»

Ο Σέρβος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής κυπριακής ομάδας που πετυχαίνει χατ-τρικ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με την μορφή και την ονομασία που πήρε το 1992, επομένως το επίτευγμα του καταγράφεται στο πάνθεον της ιστορίας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τέσσερα γκολ σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είχε πετύχει ο Σωτήρης Καΐφας στις 3/10/1979 για λογαριασμό της Ομόνοιας, όμως ήταν στο θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον αγώνα με την Ρεντ Μπόις στο Μακάρειο οι πράσινοι κέρδισαν 6-1 με τον θρυλικό επιθετικό της Ομόνοιας να σκοράρει τέσσερις φορές (7’, 45’, 70’, 71’).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Κλείδωσε» το πρώτο εκατομμύριο, τα έσοδα σε όλα τα σενάρια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ