aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ: Για ποια σενάρια μιλούσε ο Πετρίδης

ΑΠΟΕΛ: Για ποια σενάρια μιλούσε ο Πετρίδης

«Επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια. Αν δεν αγωνιστούμε στην Ευρώπη θα δεινοπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Κάνουμε προγραμματισμούς σε 3-4 σενάρια. Πρέπει να μπει τεράστια περικοπή με όλο το κόστος», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, σε ερώτηση που αφορούσε σε πιθανή δεύτερη σερί αποτυχία ευρωπαϊκής συμμετοχής κατά τη συνέντευξης Τύπου στις 23 του τρέχοντος Μαρτίου.

Και είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλο θα είναι το μισθολόγιο σε περίπτωση συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικό αντιστοίχως στο Γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ και σίγουρα άλλο εάν συμβεί το μοιραίο για τους γαλαζοκίτρινους, δηλαδή να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Ειδικά τα δύο εισιτήρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα βάλουν σε πειρασμό τη διοίκηση Πετρίδη, καθώς οι πιθανότητες συμμετοχής σε κάποιον από τους τρεις θεσμούς, θα είναι σημαντικά περισσότερες. Έτσι, θα θέλει να παρουσιαστεί η ομάδα της Λευκωσίας όσο πιο ισχυρή γίνεται για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της.

Πάμε να δούμε λοιπόν πού οδηγεί το κάθε ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (δρόμος πρωταθλητών). Με αποκλεισμό παίζει στον 3ο του Γιουρόπα Λιγκ και αν τεθεί ξανά νοκ άουτ, θα βρεθεί στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Θα χρειαστεί δηλαδή μόνο μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο.

Δεύτερη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (δρόμος μη πρωταθλητών). Ισχύει ό,τι και για τον πρωταθλητή.

Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ. Με αποκλεισμό θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Θα χρειαστεί επίσης μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο.

Τρίτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Είναι μονόδρομος. Για να προκριθεί σε όμιλο θα πρέπει να πετύχει τρεις προκρίσεις.

Τέταρτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Ισχύει ό,τι και για την τρίτη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ