aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Με τη γλώσσα των αριθμών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν θα ξέρουμε μαθηματικά τον πρωταθλητή απόψε, ωστόσο το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΓΣΠ θα δείξει πού θα γείρει η ζυγαριά. Πάμε λοιπόν να δούμε τη μάχη του τίτλου με τη γλώσσα των αριθμών και της παράδοσης ανάμεσα στον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Έτσι βλέπει ο Οκκαρίδης το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Καλύτερη ομάδα πρώτου ημιχρόνου είναι αυτή της Λεμεσού, αφού αν ολοκληρώνονταν τα παιχνίδια στα πρώτα 45 λεπτά, θα είχε μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς, 62, έχοντας παραλλήλως την κορυφαία επίθεση με 39 γκολ και την τρίτη άμυνα πίσω από την Ανόρθωση (7) και την ΑΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ θα ήταν τρίτος στον σχετικό βαθμολογικό πίνακα, με 52 βαθμούς, δέκα λιγότερους δηλαδή από τους κυανόλευκους, έχοντας την τρίτη επίθεση (32) και πέμπτη άμυνα (19). Δεύτερη θα ήταν η ΑΕΚ. Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν για την ομάδα που υπερέχει από την έναρξη ώς την ανάπαυλα.

Διαβάστε επίσης: Η πρόβλεψη του Φιλίππου για το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Διαφορετικά δεδομένα ισχύουν όμως στο δεύτερο 45λεπτο των 33ων αγωνιστικών. Λογικό, αφού αν γινόταν αλλιώς, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για ντέρμπι τίτλου. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι η κορυφαία ομάδα από το 46’ ώς το σφύριγμα της λήξης, με 73 βαθμούς, πρώτη επίθεση με 54 γκολ και δεύτερη άμυνα με 13 τέρματα. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θα ήταν δεύτεροι με 71 πόντους, θα είχαν τη δεύτερη επίθεση με 47 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 12.

Διαβάστε επίσης: Η πρόβλεψη του Ελευθερίου για το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Όσο για το φορμάρισμα, σε καλύτερη μοίρα είναι οι φιλοξενούμενοι. Ο Απόλλων μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στη β’ φάση, 18, με απολογισμό έξι νίκες και μία ήττα. Από την πλευρά του, ο ΑΠΟΕΛ πήρε 14 με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Το έχει ανάγκη ο νικητής

Πάμε τώρα στην προϊστορία στο ΓΣΠ, το οποίο θέλει να αξιοποιήσει απόψε η ομάδα της Λευκωσίας. Πάντως, για να φτάσει στον στόχο της, θα χρειαστεί περισσότερες προσπάθειες από τις προηγούμενες δέκα φορές που υποδέχτηκε την αντίπαλό της από τη Λεμεσό. Διότι τόσες φορές δεν ηττήθηκε ο Απόλλων απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στην πρωτεύουσα είτε σε πρωτάθλημα είτε σε κύπελλο είτε σε Σούπερ Καπ, με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες. Τελευταία φορά που νίκησαν οι γηπεδούχοι ήταν στις 21 Φεβρουαρίου 2015 και μάλιστα στο 90’+3 με γκολ του Νούνο Μοράις (1-0).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: …Παλεύουμε οι δυο μας σε τίτλου τελικό!

Αυτά λοιπόν είναι κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία πριν από το αποψινό ντέρμπι. Θα διαδραματίσει ρόλο κάτι από όλα αυτά απόψε; Μπορεί ναι, ίσως και όχι. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, το πιο απρόβλεπτο ομαδικό άθλημα, και όλα μπορούν να κριθούν από μια λεπτομέρεια. Μια στραβοκλοτσιά, μια επινόηση, ένα λάθος, οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης: Εδώ τα ψέματα ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ