aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-0: Ο Σέρβος το σχεδίασε, ο Έλληνας το εκτέλεσε (vid)

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-0: Ο Σέρβος το σχεδίασε, ο Έλληνας το εκτέλεσε (vid)

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρουσίασε έναν σκληρό ΑΠΟΕΛ, που στόχο είχε να χτυπήσει την ΑΕΚ με αντεπιθέσεις και τον οδήγησε στη σπουδαία νίκη με 1-0. Δράστης ο Τάσος Δώνης, ο οποίος σκόραρε στο 42’ για πρώτη φορά με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, χαρίζοντας την πρώτη (τυπικά) εντός έδρας νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν την πίεση που τους ασκήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν τους τρεις βαθμούς και προσπέρασαν τους κιτρινοπράσινους. Ανέβηκαν στους 15 βαθμούς και ισοβαθμούν με τον δεύτερο Άρη και τον Απόλλωνα (η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αγωνίζεται αύριο με το Παραλίμνι). Από την πλευρά τους, οι Λαρνακείς δεν μπόρεσαν να επεκτείνουν το σερί στις τέσσερις νίκες, σταμάτησαν στις τρεις και έμειναν στους 13 βαθμούς.

Το ματς
Ένα καλό πρώτο ημίχρονο με ρυθμό, που έβγαλε φάσεις και ένα γκολ. Η ΑΕΚ υπερείχε στην κατοχή της μπάλας, όχι όμως και στις ευκαιρίες, που ήταν μοιρασμένες. Ο ΑΠΟΕΛ είχε ως απάντηση το ασφυκτικό πρέσινγκ, με κλεψίματα και γρήγορες επιθέσεις.

Έτσι, οι δύο ομάδες δημιούργησαν από τρεις ευκαιρίες έως την ανάπαυλα, με τη διαφορά ότι οι γαλαζοκίτρινοι μετουσίωσαν μία από αυτές και πήραν το προβάδισμα.

Στο 41′ Ο Νταουσβίλι έκλεψε και πάσαρε με μιας στον Εφραίμ, αυτός έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Λέντες, πήρε ύψος και ο Δώνης την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, καθώς μετά το 30’ οι Λαρνακείς άρχισαν να γίνονται πιο απαιτητικοί και να ψάχνουν με καλύτερες προϋποθέσεις το τέρμα. Αστόχησαν με κεφαλιά του Πονς (32’), είχαν ένα καλό σουτ του Γκιούρτσο, που έφυγε δίπλα από δοκάρι και βρήκαν στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (44’).

Στο προηγούμενο μισάωρο, η τακτική των Λευκωσιατών με τη πίεση, έβγαινε στο γήπεδο, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις και είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ του Ντάλσιο εντός περιοχής (14’) και κεφαλιά του Ντβάλι από κοντά (27’), που κατέληξαν άουτ.

Η τακτική των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ την κατοχή, ο ΑΠΟΕΛ πίεση και αντεπιθέσεις. Η διαφορά ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι έγιναν ακόμη πιο πιεστικοί στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ισοφαρίσουν.

Η άμυνα των γαλαζοκιτρίνων δοκιμάστηκε για τα καλά και πέρασε δύσκολες στιγμές, ωστόσο οι κιτρινοπράσινοι αποδείχτηκαν είτε άστοχοι είτε φλύαροι στις προϋποθέσεις και ευκαιρίες τους.

Σημαντικότερες στιγμές του η χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Γκαρσία από κοντά (56’), το σουτ του Τόμοβιτς στο 89’ και το αντίστοιχο του Λέντες στο 90’, που έφεραν ισάριθμες αποκρούσεις του Χριστοδούλου.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Λευκωσίας θα μπορούσε με καλύτερη τελική πάσα να αξιοποιήσει κάποιες αντεπιθέσεις της. Καλύτερες στιγμές της η κοντινή προβολή του Κβιλιτάια (57’) και το σουτ του Βιγιαφάνιες στα χέρια του Χριστοδούλου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Χριστοδούλου, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Δώνης (74′ Μαρκίνιος), Νταουσβίλι, Σαρφό, Εφραίμ (59′ Βιγιαφάνιες), Ντάλσιο (86′ Μπλουμ), Κβιλιτάια (74′ Μάγκλιτσα).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες (86′ Ολατούντζι), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Άλτμαν (79′ Ασάντε), Λέντες, Ναούμ (69′ Λόπες), Γκιούρτσο (69′ Φαράζ), Πονς, Τρισκόφσκι (46′ Ρόμο).

Σκόρερ: Δώνης 41′ / –

Κίτρινες: Κβιλιτάια, Νταουσβίλι, Βιγιαφάνιες, Μάγκλιτσα / Άλτμαν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Ματέο Μαρτσενάρο (Ιταλός).

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Λούκα Zoυφερλί.

AVAR: Κουμή Δημήτρης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

8′ Προσωρινή διακοπή για τραυματισμό του Κβιλιτάια.

8′ Επαναρχίζει το ματς.

10′ Χωρίς φάση το παιχνίδι.

11′ Ο Κβιλιτάια κιτρινίστηκε από τον Μαρτσενάρο για φάουλ στον Ναούμ με τις τάπες. Ζητούν κάτι παραπάνω οι Λαρνακείς, ωστόσο οι Ιταλοί σε γήπεδο και VAR διαφωνούν μαζί τους.

14′ Αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Ντάλσιο σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.

18′ Ο Φεράρι σέντραρε, αλλά παρενέβη ο Μιλίτσεβιτς και έδιωξε προ του Κβιλιτάια.

23′ Ο Ροσάλες έκανε τη σέντρα, έδιωξε ο Νταουσβίλι.

25′ Ο Σούσιτς σέντραρε, ο Τόμοβιτς νίκησε στον αέρα τον Κβιλιτάια.

27′ Ο Εφραιμ εκτέλεσε φάουλ προς τον Κβιλιτάια στην περιοχή, αυτός έκανε σέντρα και ο Ντβάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

30′ Ο Φεράρι βρήκε τον Κβιλιτάια στην περιοχή, αυτός ολιγώρησε χάθηκε η ευκαιρία, αφού τον έκλεισαν οι αμυντικοί και έδιωξαν.

32′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο και… βόλεϊ, ο Πονς αστόχησε με κεφαλιά από κοντά.

36′ Ο Γκαρσία βρήκε ωραία τον Γκιούρτσο στα αριστερά, αυτός έκανε την κλασική κίνησή του και σούταρε με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

40′ Εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο, κεφαλιά του Τόμιβιτς, κόντρα στον Κβιλιτάια και νέο κόρνερ.

41′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Δώνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Νταουσβίλι έκλεψε και πάσαρε με μιας στον Εφραίμ, αυτός έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Λέντες, πήρε ύψος και ο Ελλαδίτης εξτρέμ την έστειλε στα δίχτυα.

44′ Σουτ του Γκιούρστο, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

45′ Δύο λεπτά καθυστέρηση.

45′ + 2 Τέλος ημιχρόνου.

Image0

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Ο Τρισκόφσκι έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς είχε τραυματιστεί λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στη θέση του ο Ρόμο.

54′ Σέντρα του Γκιούρτσο, η μπάλα στα χέρια του Χριστοδούλου.

56′ Χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Γκαρσία από κοντά, μετά από σέντρα του Ναούμ, η μπάλα άουτ.

57′ Σέντρα του Δώνη, προβολή του Κβιλιτάια, η μπάλα άουτ. Ζήτησε κόρνερ ο Γεωργιανός και πιθανό να έχει δίκαιο, καθώς η μπάλα φάνηκε ότι χτυπά και σε παίκτη της ΑΕΚ.

60′ Φάουλ για την ΑΕΚ από δεξιά, σαν κοντινό κόρνερ.

61′ Ο Γκιούρτσοε εκτέλεσε και βρήκε τον Ρόμο, η μπάλα κόντρταρε μετά την κεφαλιά τουκαι κόρνερ.

62′ Αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις για τον ΑΠΟΕΛ, ο Κιβιλιτάια πάλι ολιγώρησε, τελικά μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Βιγιαφάνιες στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν πολύ καλά.

66′ Σέντρα του Ναούμ, με μιας σουτ του Άλτμαν από κοντά, ήταν όμως πολύ άστοχο.

72′ Αναγκαστική αλλαγή του Κβιλιτάια. Στη θέση του θα μπει ο Μάγκλιτσα.

83′ Κόρνερ για την ΑΕΚ.

83′ Εκτελέστηκε από τον Λέντες, έδιωξε ο Σαρφό.

86′ Αντεπίθεση και σουτ με τον Βιγιαφάνιες, μπλόκαρε ο Πίριτς.

89′ Έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Χριστοδούλου, ο Τόμοβιτς σούταρε και ο Κύπριος κίπερ απέκρουσε.

90′ Ο Σαρφό πήγε να βγάλει μόνο τον Μάγκλιτσα, βγήκε ο Πίριτς και έδιωξε.

90′ Τεσσερα λεπτά καθυστέρηση.

90′ Εκτός περιοχής πλασέ του Λέντες, σε κόρνερ ο Χριστοδούλου.

90’+4 Τέλος παιχνιδιού.

Image0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ