aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑπό τις ακαδημίες ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, στη Λάτσιο με €160.000 στον Απόλλωνα

Από τις ακαδημίες ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, στη Λάτσιο με €160.000 στον Απόλλωνα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μία σπουδαία μετεγγραφή που ανοίγει νέους ορίζοντες στην καριέρα του Ανδρέα Καρώ ολοκληρώθηκε με αστραπιαίες κινήσεις την Παρασκευή (12/7). Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός ταξίδεψε στη Ρώμη και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Λάτσιο, η οποία θα τον παραχωρήσει δανεικό στη νέα αγωνιστική περίοδο στην Σαλερνιτάνα, ομάδα της Serie B.

Η Λάτσιο πλήρωσε στον Απόλλωνα το ποσό των 160.000 ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματα του 22χρονου κεντρικού αμυντικού. Ο Καρώ πέρασε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, ακολούθως πήγε για έξι μήνες στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, συνέχισε για τρία χρόνια στο Νουέβο Κάμπο και από την ηλικία των 12 ετών έως τα 15 έπαιξε στην Ανόρθωση, προτού πάει στην Αγγλία και την Νότιγχαμ Φόρεστ. Μάλιστα, στην ομάδα της Αμμοχώστου, επί καιρό Στάνιμιρ Στόιλοφ συμμετείχε σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ο… νέος Άλεξ ντα Σίλβα μαγείρεψε τη μετεγγραφή του Καρώ: «Η πρώτη μου»

Κατάφερε να γίνει αρχηγός στην ομάδα U21 της Νότιγχαμ, η οποία είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Αγγλία, με δύο κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών και τεράστια ιστορία, αφού πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους συλλόγους στον κόσμο.

Το Καλοκαίρι του 2016 ο Απόλλωνας έκανε την κίνηση και απέσπασε την υπογραφή του, αφού και στις μικρές Εθνικές Ομάδες έδειχνε εξαιρετικά στοιχεία. Με τη φανέλα των γαλάζιων αγωνίστηκε μόλις μία φορά τη σεζόν 2016/2017, στον αδιάφορο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για την 36η αγωνιστική. Ο Ανδρέας Καρώ δεν έδειχνε ποτέ να συμβιβάζεται με τον ρόλο του αναπληρωματικού. Ο… πάγκος τον «έπνιγε» κι έτσι έφυγε δανεικός το Καλοκαίρι του 2017 για τη Νέα Σαλαμίνα. Στους ερυθρόλευκους έπαιξε 29 παιχνίδια και πέτυχε τρία γκολ, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Λάτσιο ο Καρώ!

Το ίδιο σημαντικός ήταν πέρυσι και στην Πάφος FC, όπου παραχωρήθηκε δανεικός εκ νέου από τον Απόλλωνα. 19 συμμετοχές και δύο γκολ ήταν ο απολογισμός του Ανδρέα Καρώ, ο οποίος επέστρεψε στο Κολόσσι και ακολούθησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Απόλλωνα με την ελπίδα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σωφρόνη Αυγουστή.

Η… πολυκοσμία στα μετόπισθεν του Απόλλωνα και η δελεαστική πρόταση της Λάτσιο, ώθησαν τον Ανδρέα Καρώ ν’ ανοίξει τα «φτερά» του για δεύτερη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Αυτή τη φορά πιο ώριμος και πιο έτοιμος για να κάνει τ’ όνειρό του πραγματικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ