aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΒόμβα Καπαρδή: «Εξετάζεται φάκελος για το ΠΑΕΕΚ - Ανόρθωση»

Βόμβα Καπαρδή: «Εξετάζεται φάκελος για το ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Καπαρδής, μιλώντας σήμερα στον ΣΠΟΡ FΜ, απεκάλυψε ότι εξετάζεται φάκελος από την UEFA για ενδεχόμενη χειραγώγηση του αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση.

Οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει 4-1 της ομάδας της Κερύνειας, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο Μακάρειο στις 26 Οκτωβρίου, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου καθώς δεν υπήρχε επαναληπτικός.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχική τοποθέτηση: «Δεν μιλάω συχνά επειδή προβλέπεται εχεμύθεια στον νόμο της επιτροπής αλλά εκεί που πρέπει να μιλήσουμε το κάνουμε για να μην νομίζει ο κόσμος ότι είναι όλα μαύρα. Για εμένα ο αθλητισμός είναι από τα πιο ωραία πράγματα στην ζωή γιατί ήμουν και εγώ αθλητής. Στον αθλητισμό στην Κύπρο έχουμε πολλά καλά αλλά και σάπια μήλα τα οποία πρέπει να απομακρύνουμε».

Για τη χειραγώγηση αγώνων στο μπάσκετ: «Πρόσφατα μας παραδόθηκε το πόρισμα για την χειραγώγηση στο μπάσκετ. Θα πάμε στον γενικό εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία της Καλαθόσφαιρας για την άψογη συνεργασία της με την επιτροπή. Θέλω να τονίσω ότι στην ομοσπονδία καλαθόσφαιρας δεν καταλογίζεται τίποτα».

Για το πρόστιμο σε ομάδα Β’ κατηγορίας: «Πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 50000 ευρώ σε σωματείο στην Β’ κατηγορία για έντονο στοιχηματισμό. Επίσης αυτός ο έντονος στοιχηματισμός γίνεται και στις ακαδημίες και αυτό μας ανησυχεί».

Για τη διαφθορά διαιτητών στην σκοποβολή: «Στην σκοποβολή διερευνάται αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ περί διαφθοράς των διαιτητών. Για τους διαιτητές γίνεται έρευνα».

Για τον φάκελο στον αγώνα ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση: «Υπάρχει έρευνα για χειραγώγηση στο ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση στο κύπελλο φέτος μετά τον φάκελο που έστειλε η ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορώ να σας δώσω παραπάνω λεπτομέρειες. Το θέμα εξετάζεται».

Για το πρωτάθλημα ακαδημιών: «Στο πρωτάθλημα ακαδημιών γίνεται έρευνα για χειραγώγηση. Δεν μπορείς να παίζεις με τα παιδιά. Είναι λυπηρό όλο αυτό. Έχουμε οδηγίες από την ΚΟΠ να βιντεογραφούμε τους αγώνες. Υπήρξε προτροπή και ενδιαφέρον από τον ΠΑΣΠ, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και από εμάς».

Για τις καταγγελίες του πρόεδρου της Ολυμπιάδας Λυμπιών κ. Αναστασίου: «Αυτά που είπε ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιάδας θα το ερευνήσουμε. Τον καλέσαμε στην επιτροπή και μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις».

Για τις έρευνες που εκκρεμούν: «Έχουμε πάνω από 7 έρευνες που εκκρεμούν και περιμένουμε τα πορίσματα από τους λειτουργούς. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν πειθαρχικά αδικήματα τα στέλνουμε στον γενικό εισαγγελέα».

Για τη διαφθορά στον αθλητισμό και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την τιμωρία: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι στον αθλητισμό η διαφθορά δεν μένει ατιμώρητη. Οι έρευνες παίρνουν χρόνο έτσι ώστε να υπάρχει το ανάλογο μαρτυρικό υλικό. Ακολούθως παίρνει σειρά η εκδίκαση και μετά πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες καταθέσεις».

Για τις ενέργειες που γίνονται στο εξωτερικό: «Στο εξωτερικό όσον αφορά την εγκληματικότητα είναι ότι υπάρχουν αμοιβές για πληροφορίες αλλά και την κατάθεσης το δικαστήριο».

Για τη συνεργασία με την αστυνομία: «Με την αστυνομία έχουμε άψογη συνεργασία».

Για την υπόθεση Παπασταύρου: «Θα πρέπει να ενημερωθώ για την υπόθεση Παπασταύρου αλλά νομίζω καλύτερα να ρωτήσετε την γενική εισαγγελία όσον αφορά το στάδιο που βρίσκετε γιατί από κοντά μας έχει φύγει. Το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό παραδόθηκε σε εμάς κι εμείς το είχαμε στείλει».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Να στηρίζουμε τον αθλητισμό και να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι επειδή υπάρχουν κάποια σάπια μήλα».

* Τυχαία επιλογή φωτογραφίας από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ