Κάτι παραπάνω από… καταθλιπτικός είναι ο απολογισμός της Ανόρθωσης στον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Η κορυφή που ήταν ο αρχικός της στόχος στη νέα εποχή που «υποσχέθηκαν» οι Χρίστος Πουλαΐδης και Νεόφυτος Λάρκου, φαίνεται μόνο με τα κιάλια.
Σε 13 αγώνες είναι ήδη στο -15, με τις ήττες (έξι) να υπερτερούν των νικών (πέντε), ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Ακόμη κι οι απαισιόδοξοι φίλοι της ανέμεναν κάτι καλύτερο.
Στον προχθεσινό αγώνα με αντίπαλο τον Άρη, η «Κυρία» δεν ήταν άσχημη, αλλά πλήρωσε τις γνωστές αδυναμίες της. Αξιοποίηση ευκαιριών στο μηδέν, ενώ τα λάθη για να δεχθεί τέρμα, είναι… μονίμως στην ημερήσια διάταξη.
Ο Τσίσκο Μουνιόθ αναζητεί το γιατρικό, αλλά ακόμη δεν το βρήκε. Επιμένει στη σκληρή δουλειά, αλλά η πίκρα των φίλων της ομάδας του ολοένα και μεγαλώνει. Στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, αλλά όλα δείχνουν ότι ενδεχομένως να μην είναι αρκετές τέσσερις προσθήκες που δικαιούται.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ισπανού μετά την ήττα από τον Άρη, οι παίκτες της Ανόρθωσης θέλουν βελτίωση περισσότερο στον τρόπο σκέψης τους.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «κάποιοι σημαντικοί παίκτες πρέπει να βελτιωθούν», κι επίσης ότι «πρέπει να έχουμε πολύ καλή μετεγγραφική περίοδο».
Μέχρι την έναρξη των μετεγγραφών και την ολοκλήρωση του 2022, η Ανόρθωση έχει μια τριάδα αγώνων, στους οποίους η καλή συγκομιδή βαθμών είναι μονόδρομος. Το Σάββατο θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΠΟΕΛ και εντός έδρας την Καρμιώτισσα.
«Πρέπει να αφαιρέσουμε τις δικαιολογίες. Πρέπει να βρούμε σταθερότητα, να κάνουμε δύο-τρεις σερί νίκες», είναι ο στόχος που έθεσε ο Μουνιόθ.
Διαβάστε επίσης:
- Ουάρντα σε οπαδό Ανόρθωσης: «Πάφος και Άρης έδιναν πιο πολλά λεφτά» (video)
- Δ. Χριστοφόρου: Ο ρόλος των Κωνσταντίνου-Α. Πουλλαϊδη και το επεισόδιο Ουάρντα-οπαδών
- Ανόρθωση: Οι δύο δρόμοι του Μουνιόθ και οι δύο σίγουρες μετεγγραφές