aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΒΙΝΤΕΟ: H γκολάρα του Μαλέκκου και η ιστορία πίσω από το πούρο

ΒΙΝΤΕΟ: H γκολάρα του Μαλέκκου και η ιστορία πίσω από το πούρο

Κώστας Μαλέκος: Μία από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ανόρθωση-Ομόνοια: ένα από τα πιο «καυτά» ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου με αξέχαστες «μάχες» σε ΓΣΕ, «Αντώνης Παπαδόπουλος», Μακάρειο και ΓΣΠ.

09/01/1999: Η ημερομηνία που επετεύχθη ένα από τα ωραιότερα τέρματα στα κυπριακά γήπεδα. Μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας, από αυτές που χάρισαν στον Κώστα Μαλέκκο τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων παικτών του νησιού. Ένα γκολ που όσες φορές και να δει κανείς δεν το «χορταίνει». Ο Κώστας Μαλέκος… ζαλίζει τον αείμνηστο Βλάνταν Τόμιτς και σχεδόν από την τελική γραμμή με εξωτερικό φάλτσο πιάνει στον «ύπνο» τον Νίκο Παναγιώτου και στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Ακολούθησε ο πανηγυρισμός με το πούρο και ο τραυματισμός του «Μάλε» από ένα κομπολόι που ρίχθηκε από την εξέδρα των οπαδών της «Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Μαλέκκος στο «Goal.com.cy»: «Θα έκανα κάρτα διαρκείας της Ανόρθωσης λόγω Τιμούρ»

Σχεδόν 20 χρόνια μετά ο Μαλέκκος αποκαλύπτει στο «Goal.com.cy» τη συνομιλία που είχε με τον συμπαίκτη του τότε στην Ομόνοια, Γιώτη Παναγιώτη, στα αποδυτήρια για τον πανηγυρισμό με το πούρο που έμεινε στην ιστορία.

«Τα γκολ που θυμάμαι ήταν αυτό και το 0-1 με το γκολ που πέτυχα με τον Ξιούρουππα. Τι να θυμηθώ; Την ντρίμπλα στον μακαρίτη τον Τόμιτς, έφθασα στην γραμμή και σκόραρα από εκεί. Δεν είναι θέμα να της θυμάμαι μόνο εγώ. Όποιος έρθει εδώ στο καφέ μου θυμίζει αυτό το γκολ και μου το λέει. Ήταν κάτι που το ένιωθα, όχι το στυλ και ο τρόπος που μπήκε το γκολ. Αν θυμάσαι στο τέλος, άναψα ένα πούρο. Καθόταν ο Γιώτης ο Παναγιώτου δίπλα μου στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος τότε μου έφερνε πάντα πριν το παιχνίδι ένα πούρο, ήταν ψυχολογία, ένιωθα ότι μετά τη νίκη θα ανάψουμε τον πούρο μας. Τον έδωσα στον Γιώτη και του είπα βάλε το στο σακάκι και σε 5’ θα έρθω και τον ανάψω. Είναι μνήμες που είναι εκεί», ανέφερε ο Κώστας Μαλέκκος.

Διαβάστε επίσης: Μαλέκκος: Ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, η απατημένη σύζυγος κι ο… ρατσιστής Τραμετσάνι

Απολαύστε το εκπληκτικό τέρμα του Μαλέκκου και τον πανηγυρισμό που ακολούθησε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ