aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Τρελό» βαρωσιώτικο ντέρμπι με 4 γκολ και ρεσιτάλ «Χ»αμένων ευκαιριών (vid & pics)

«Τρελό» βαρωσιώτικο ντέρμπι με 4 γκολ και ρεσιτάλ «Χ»αμένων ευκαιριών (vid & pics)

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τέσσερα τέρματα, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, «τρελός» ρυθμός με δεκάδες χαμένες ευκαιρίες και στις δύο εστίες, πάθος, ένταση και όλα τα συστατικά που συνθέτουν ένα πραγματικό ντέρμπι.  

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο 3’ με τον Σίμπσον, η Ανόρθωση ισοφάρισε με τον Ράγιος στο 4΄ και έκανε την ανατροπή με τον Γκαλίτσιο στο 65’, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Ελουντού στο 74’.

Η Ανόρθωση διατήρησε το αήττητό της, όμως απώλεσε δύο βαθμούς στην τρίτη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα και πλέον έχει συγκάτοικο την Ομόνοια στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. 7η με 11 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα που δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως έφτιαξε όσες ευκαιρίες δημιούργησαν οι υπόλοιποι εφτά αντίπαλοι που είχε η Ανόρθωση στη φετινή σεζόν.

Τραυματίες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο οι Ράγιος και Βασιλακάκης και η κατάσταση της ζημιάς θα διαπιστωθεί τις επόμενες μέρες.

Γκολ από τα αποδυτήρια και άμεση απάντηση

Απίστευτο ρυθμό με φάσεις εκατέρωθεν και δύο τέρματα σε διάστημα δύο λεπτών στο πρώτο ημίχρονο του βαρωσιώτικου ντέρμπι, Στο 3΄ ο Σίμπσον έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους μετά από ωραία ενέργεια του Ελουντού, ο οποίος απέφυγε το μαρκάρισμα του Βργκοτς και με παράλληλη πάσα πέρασε την μπάλα από τους Εγγλέζου και Σίλντενφελντ για να βγάλει σε θέση βολής τον Σίμπσον, ο οποίος κοντά την έστειλε στα δίκτυα.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Νέας Σαλαμίνας η Ανόρθωση έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από λάθος του Λαμπό ο Κατσαράβα «έκλεψε» την μπάλα και έκανε αυτό που έπρεπε. Σήκωσε το κεφάλι, είδε αμαρκάριστο τον Ρούβεν Ράγιος στο σημείο του πέναλτι και του έδωσε την μπάλα με τον Ισπανό να «κεραυνοβολεί» τον Κίσσα και με το όγδοο φετινό του τέρμα έκανε το 1-1.

Παρά τα δύο γκολ στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης συνεχίστηκε ο «τρελός» ρυθμός στην αναμέτρηση με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη με τους Κίσσα και Λόρια να έχουν μπόλικη δουλειά. Ιδίως ο Γεωργιανός πορτιέρε σε 1-2 περιπτώσεις έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και έσωσε την εστία της «Κυρίας». Καλύτερη η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη στο τελευταίο εικοσάλεπτο του α’ ημιχρόνου, ήταν πιο απειλητική, όμως το σαρανταπεντάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Ρώσικη ρουλέτα

Με τον Ράγιος να μένει στα αποδυτήρια εξαιτίας τραυματισμού και τον Οκριασβίλι στην ενδεκάδα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση. Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο 52’ προχώρησε σε άλλη μία διορθωτική κίνηση με τον Σελίν στη θέση του Εγγλέζου. Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν επεφύλαξε συγκινήσεις, όμως η συνέχεια ήταν ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου. Η Ανόρθωση που βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με κοντινή προβολή του Γκαλίτσιου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οκριασβίλι και κεφαλιά του Βργκοτς.

Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε την αναμέτρηση με σουτ του Ελουντού στο 74’, επίσης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωστή και κεφαλιά του Λαμπότ, την οποία απέκρουσε ασταθώς ο Λόρια.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες βρήκαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, όμως Λόρια και Κίσσας φώναξαν «παρών» όταν χρειάστηκε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Στάδιο: «Αμμόχωστος»

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Σαν Ρομάν, Λαμπό, Χριστοφόρου, Τσαμπούρης, Κορέια, Νουρ (90+3′ Μαριάνοβιτς), Κωστή, Σίμπσον (83′ Σίμπσον), Ελουντού (90′ Τινστέλ), Κίνγκσλεϊ.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Εγγλέζου (52′ Σελίν), Αρτυματάς, Βασιλακάκης (88′ Νταουσβίλι), Μανθάτης, Ντούρις, Ράγιος (46′ Οκριασβίλι), Κατσαράβα.

Σκόρερ: 3′ Σίμπσον, 74΄Ελουντού / 4′ Ράγιος, 65′ Γκαλίτσιος

Κίτρινες: Λαμπότ / Μανθάτης, Γκαλίτσιος

Κόκκινες:

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

4ος: Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ