aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠριν από 4 χρόνια και 4 ημέρες

Πριν από 4 χρόνια και 4 ημέρες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε το μεγάλο μπαμ. Όχι μόνο επειδή ηττήθηκε η Ανόρθωση στην έδρα της από τη Δόξα. Εκείνη τη βραδιά έσπασε το απόλυτο εντός έδρας σερί των κυανολεύκων απέναντι στους πράσινους της Κατωκοπιάς, που κρατούσε από το 1999.

Με εννιά συνεχόμενες νίκες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», υπήρχε ακόμη ένας λόγος (πέρα από το εκτόπισμα και το ρόστερ),για να έχει συντριπτικά υπέρ της τα προγνωστικά η ομάδα της Αμμοχώστου. Ωστόσο, ηττήθηκε με 1-2 (Φοφανά 59’ / Χαραλάμπους 2’, Φερνάντες 21’), αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε δικαίως ως η έκπληξη της αγωνιστικής.

Στη συνέχεια, όμως, «αποκαταστάθηκε» πλήρως η τάξη, καθώς η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε και στα τρία παιχνίδια που φιλοξένησε τη Δόξα. Σε σύνολο 13 αγώνων λοιπόν, η γηπεδούχος πανηγύρισε 12 νίκες και ηττήθηκε μία φορά, ενώ σκόραρε 35 φορές έναντι 5 της φιλοξενούμενης.

Η προϊστορία λοιπόν «μίλησε». Η Ανόρθωση έχει ξεκάθαρα την παράδοση με το μέρος της. Όσο για την ομάδα της Κατωκοπιάς θα προσπαθήσει απόψε να κάνει ξανά τη ζημιά. Αν πάρει τη νίκη θα είναι η δεύτερη, ενώ αν πάρει η ισοπαλία θα είναι η πρώτη στην έδρα της ομάδας της Αμμοχώστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ