aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠετρίδης-Παντελή: Ενώπιος ενωπίω μετά τον… καφέ του διχασμού

Πετρίδης-Παντελή: Ενώπιος ενωπίω μετά τον… καφέ του διχασμού

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πρόδρομος Πετρίδης και Ανδρέας Παντελή είναι από τις πιο παλιές «καραβάνες» στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι δύο πρόεδροι ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης έχουν αρκετά κοινά.

Και οι δύο διανύουν τη δεύτερη θητεία τους στον προεδρικό θώκο των ομάδων τους. Η ιστορία έχει καταγράψει σπουδαίες επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη επί των ημερών τους. Ακόμα και το σήμερα μοιάζει είναι να είναι παράλληλο.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ΑΠΟΕΛ τον Δεκέμβριο του 2013 δέχεται τόσο έντονη κριτική, ενδεχομένως και μεγαλύτερη απ’ ότι το 2005 οπότε αποχώρησε από την προεδρία των γαλαζοκιτρίνων με επεισοδιακό τρόπο.

Την ίδια ώρα η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη είναι στην αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και προπονητή με στόχο την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας σε αρκετά θέματα που αφορούν το αγωνιστικό, κάτι που αποτελεί την τελευταία «ζαριά», καθώς όσο τα αποτελέσματα είναι αρνητικά η πίεση θα αυξάνεται.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Ανδρέας Παντελή ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ρόνι Λέβι και ενώ η Ανόρθωση καταγράφει το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας.

Διαβάστε επίσης: Λαβόρδε – Ντε Βινσέντι: Ένα σταυρόλεξο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Η πρώτη φουλ σεζόν στην επιστροφή του Ανδρέα Παντελή κρίθηκε επιτυχημένη με την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Ο αποκλεισμός από τη Λάτσι «ταρακούνησε» το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πλέον η «Κυρία» παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Η άρνηση του Τιμούρ Κετσπάγια να φορέσει και πάλι τα κυανόλευκα εξαιτίας της παρουσίας του Ανδρέα Παντελή έφερε εκ νέου αναστάτωση στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Η φιλική σχέση και η ρήξη

Aνέκαθεν η σχέση Πρόδρομου Πετρίδη και Ανδρέα Παντελή ήταν φιλική. Παραμονές του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος οι δυο τους συναντήθηκαν για καφέ σε καφετέρια της Λευκωσίας.

«Περνούσα από το συγκεκριμένο σημείο, με είδε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και με κάλεσε να πιούμε καφέ δημοσίως. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτό. Τόσα χρόνια κινούμαστε στον ίδιο χώρο και γνωριζόμαστε καλά», ανέφερε ο Ανδρέας Παντελή.

O Πρόδρομος Πετρίδης, είπε: «Τον είδα που περνούσε και τον κάλεσα να πιούμε έναν καφέ. Ήταν μια δημόσια εμφάνιση που δεν έκρυβε τίποτα. Κάθε μέρα πίνω καφέ με διάφορους παράγοντες άλλων ομάδων».

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με την ψυχή στο… στόμα την αδιάφορη Ανόρθωση με 2-1 και στέφθηκε πρωταθλητής, όμως, κάποια γεγονότα που εκτυλίχθησαν το συγκεκριμένη μέρα χάλασαν τη φιλική σχέση των δύο ανδρών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τώρα παιγνίδι (θα) κάνει ο Πρόδρομος

Η εμπλοκή των γαλαζοκιτρίνων στην μετεγγραφή του Μίχαλ Ντουρίς το καλοκαίρι φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το προσεχές Σάββατο η Ανόρθωση υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ.

Ανδρέας Παντελή και Πρόδρομος Πετρίδης θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω για πρώτη φορά και το αντάμωμα τους θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το κατά πόσο η φημολογία για ρήξη στις σχέσεις του βρίσκεται στη «φαντασία» των Μέσων Ενημέρωσης και του κόσμου θα φανεί σε λίγες ώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ