aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠαπαχαραλάμπους: «Έχουμε μαζεμένα στοιχεία που μας αναγκάζουν να ερευνήσουμε»

Παπαχαραλάμπους: «Έχουμε μαζεμένα στοιχεία που μας αναγκάζουν να ερευνήσουμε»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Ατζέντα» μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέας Παπαχαραλάμπους, για το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε μετά το ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλων.

Η επιτροπή ενέργησε από μόνη της και ελέγχει αν υπήρξε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, καθώς από δύο περιπτώσεις (θεωρεί ότι το Λόρια έκανε νεύμα στον Μπένσοπ όταν θα εκτελούσε το πέναλτι, ενώ στηρίζεται και στην αντίδραση του Κετσπάγια μετά το ματς) εξήγαγε αυτό το συμπέρασμα. Υπενθυμίζουμε πως κανένας φάκελος δεν έφτασε στην ΚΟΠ από την UEFA.

Διαβάστε επίσης: «Το βίντεο με τον Λόρια και η αντίδραση Κετσπάγια μάς οδήγησαν στην έρευνα»!

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε: «Το αξιολογούμε όλα. Αφού κάποια γεγονότα μας οδήγησαν σε υποψίες και αφού ενημερώσαμε τους συνεργάτες μας, μας άναψαν το πράσινο φως για έρευνα. Μεταξύ εκείνων, ζητήσαμε και στοιχεία για την στοιχηματική δραστηριότητα. Εξετάζουμε και την χειραγώγηση αγώνων οποιασδήποτε μορφής. Αν πχ συμφωνήσουν να φέρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, δεν είναι χειραγώγηση; Αρχικά,περί στοιχηματικής δραστηριότητας τα πήραμε και περιμένουμε τους συνεργάτες μας του εξωτερικού να μας στείλουν καθαρή πληροφόρηση. Η στοιχηματική δραστηριότητα είναι το ανέβασμα της τιμής. Μπορεί να έγινε για οτιδήποτε. Όμως δεν έχει τίποτα που δεν πρέπει να παρατηρήσουμε. Με τα στοιχεία που πήραμε, μας είπαν πως πρέπει να ερευνηθεί οπωσδήποτε ο αγώνας. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Έχουμε μαζεμένα στοιχεία που μας αναγκάζουν να κάνουμε έρευνα. Θα γίνει αυτή η έρευνα. Πιθανόν να είναι θετικό το αποτέλεσμα ή αρνητικό. Είπαμε ποτέ ότι τα δύο σωματεία είναι αναμεμιγμένα για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Για νίκη ή ήττα; Αν τρεις παίκτες στοιχηματίσουν κάπου και θέλουν το αποτέλεσμα, πάντα υποθετικά, πρέπει να μην το ερευνήσω; Δεν είναι μόνο η φάση του Λόρια και το «no comment» του Κετσπάγια. Όλα τα στοιχεία τα στείλαμε στο εξωτερικό και μας είπαν πρέπει να ερευνηθεί. Ξέρουν καλύτερα από εμάς την δραστηριότητα από εμάς. Αν νομίζετε ότι κινούμαστε στο αβέβαιο, έχετε λάθος. Δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση πριν ενημερωθούμε από τα αρμόδια όργανα. Να μην κάνουμε τις πάπιες, ότι μόνο το στοίχημα δίνει αγώνες. Δεν μου επιτρέπεται να πω τίποτα παραπάνω. Γιατί τους κακοφαίνεται; Η Κύπρος είναι στον πάτο σε επίπεδο διαφθοράς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ