aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Χριστοφή «έπνιξε» την Πάφος FC στη βροχή της Λάρνακας (vid & pics)

Ο Χριστοφή «έπνιξε» την Πάφος FC στη βροχή της Λάρνακας (vid & pics)

Ο Δημήτρης Χριστοφή «χόρεψε» στη βροχή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πετυχαίνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του και έστειλε την Ανόρθωση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca – Cola. Το εκπληκτικό τέρμα του Κύπριου εξτρέμ ήταν αρκετό για την ομάδα της Αμμοχώστου που επικράτησε 1-0 της Πάφος FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε μονό παιχνίδι για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και τσέκαρε εισιτήριο πρόκρισης για τους «8».

Για μεγάλο διάστημα η αναμέτρηση διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού η Πάφος FC έπαιξε στα ίσα την Ανόρθωση που είχε ως κορυφαίο τον Γκιόργκι Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της «Κυρίας» και τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις έσωσε την εστία της ομάδας του από παραβίαση.

Το ματς

Πιο απαιτητική στο πρώτο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν η Ανόρθωση, με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να γυροφέρνει την εστία του Ρούντκο και να απειλεί κυρίως από στατικές φάσεις με την κεφαλιά του Βργκοτς στο 11’ να καταγράφεται ως η πιο αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Στο 25’ της αναμέτρησης άρχισε δυνατή βροχόπτωση στη Λάρνακα η οποία ήταν τόσο έντονη που επηρέαζε ακόμα και την ορατότητα των ποδοσφαιριστών. Από εκείνο το σημείο η Πάφος FC όχι μόνο ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τους Άραγιουρι (31’) και Βα (38’), οι οποίοι όμως δεν βρήκαν στόχο.

Στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα η Ανόρθωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από μακρινή πάσα ακριβείας του Νταουσβίλι ο Δημήτρης Χριστοφή έκανε άψογο κοντρόλ και με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούντκο δίνοντας προβάδισμα στην «Κυρία».

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος FC υπερίσχυσε στην κατοχή της μπάλας, όμως με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Λόρια, ενώ ακίνδυνη επιθετικά ήταν η Ανόρθωση. Για του λόγου το αληθές, η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο καταγράφηκε στο 78’ με τον διεθνή τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να αποκρούει την κεφαλιά του Βαλακάρι από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Μίχα (61′ Κ. Αρτυματάς), Οκριασβίλι, Χριστοφή (68′ Ελουντού), Μανιάς (76′ Κβιλιτάια).

Πάφος FC (Ντιμίτρι Μιχαϊλένκο): Ρούντκο, Αουρέλιο, Σάιθ, Άραγιουρι, Χάτσινσον (83′ Βαλεριάνος), Φουρ, Πάντσεον, Βα (85′ Γιάνοφ), Βαλακάρι, Ράκελς (73′ Ακάλε), Μπεριγκό.

Σκόρερ: 45+1′ Χριστοφή.

Κίτρινες: Νταουσβίλι.

Κόκκινες:

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Β’ Βοηθός: Γιώργος Σάββα.

4ος: Κωσταντίνος Φωτίου (αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Φελλά λόγω ασθένειας).      

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ