aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μουντιάλ με πρώην «κυπριακές» πινελιές

Μουντιάλ με πρώην «κυπριακές» πινελιές

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ θα βρεθούν τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο λόγος για του Ενρικέ Γκόμες (Παναμάς), Αμπντουλαΐ Σιεού (Νιγηρία) και Κάρι Άρνασον (Ισλανδία) οι όποιοι βρίσκονται στην αποστολή των χωρών τους.

Δείτε επίσης: Το ποσό που θα καρπωθεί από τον… μουντιαλικό Σιεού

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι υπάρχει και η περίπτωση του Καρίμ Χαφέζ που βρισκόταν στην προεπιλογή της Αιγύπτου αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από την 23άδα.

Δείτε αναλυτικά:

Γκάμπριελ Ενρικέ Γκόμες

Ο Γκόμες είναι 34 χρόνων και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κολομβίας και συγκεκριμένα στην Ατλέτικο Μπουκαραμάνχα. Ο αρχηγός του Παναμά αναμένεται να ηγηθεί της δύσκολης προσπάθειας της χώρας του για διάκριση στο Μουντιάλ.

Ο αμυντικός χαφ για όσους τον θυμάστε φυσικά, πέρασε από το πρωτάθλημα μας και αγωνίσθηκε με την φανέλα του Ερμή το 2010/11. Με την φανέλα των «φτεροπόδαρων» κατέγραψε έντεκα συμμετοχές και σκόραρε μόλις μια φορά.

Δείτε επίσης: Επίσημα στο Μουντιάλ ο Σιεού και φρέσκο παραδάκι στην Ανόρθωση

Αμπντουλαΐ Σιεού

Ο Σιεού πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις με την τουρκική Μπούρσασπορ και βρίσκεται στην αποστολή της Νιγηρίας για το Μουντιάλ.

Έχει την έφεση να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις και είναι ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή στο γήπεδο. Ωστόσο αναμένεται ότι στη Νιγηρία θα προτιμηθεί ως δεξιός οπισθοφύλακας. Ο Σιεού, αγωνίστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Ανόρθωσης για δύο σεζόν και κατέγραψε συνολικά 48 συμμετοχές.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Νιγηριανός διεθνής πωλήθηκε από την Ανόρθωση έναντι 300.000 ευρώ στην τουρκική Μπούρσασπορ τον περασμένο Ιανουάριο και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Ο Άρνασον τα έχει… 400!

Κάρι Άρνασον

Ο υψηλόσωμος αμυντικός αναμένεται να είναι βασικό στέλεχος της Ισλανδίας κατά την φετινή της παρούσια στα γήπεδα της Ρωσίας. Αγωνίζεται στην Αμπερντίν Σκωτίας και τη φετινή σεζόν κατέγραψε 21 συμμετοχές σκοράροντας μάλιστα και τρία γκολ.

Ο Άρνασον πέρασε ένα εξάμηνο από την Κύπρο με τα χρώματα της Ομόνοιας την σεζόν 2016-17, στην οποία κατέγραψε οκτώ συμμετοχές και δύο τέρματα. Μπορεί να ήρθε για λίγο καιρό στην Κύπρο αλλά στο διάστημα που βρέθηκε πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Άρνασον πωλήθηκε από την Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι στην Αμπερντίν έναντι ενός σημαντικού ποσού.

Δείτε επίσης: «Χαφέζ, το Μουντιάλ θα διεξαχθεί μόνο όταν γίνεις καλά»

Καρίμ Χαφέζ

Ο Αιγύπτιος μπακ βρέθηκε στην προεπιλογή της χώρας του ωστόσο κόπηκε την τελευταία στιγμή και δεν θα δώσει το παρών του στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πιθανόν να τα κατάφερνε εάν δεν ταλαιπωρείτο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες από έναν σοβαρό τραυματισμό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας αγωνίστηκε ως δανεικός στους πράσινους την σεζόν 2015-16 στην οποία κατέγραψε 29 συμμετοχές μεταξύ των οποίων αρκετές καταπληκτικές εμφανίσεις. Μετά το πέρασμα του από την Κύπρο ο 22χρόνος μπακ επέστρεψε στην βελγική Λιρς όπου ανήκε και ακολούθως παραχωρήθηκε ξανά για δύο περιόδους δανεικός στην Λανς (Β’ κατηγορία Γαλλία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ