aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μικρές κινήσεις με τεράστια σημασία…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η ατυχία δεν χτύπησε την πόρτα της Ομόνοιας, αλλά της έδωσε μία -εν ριπή οφθαλμού- και την ισοπέδωσε. Δεν είναι λίγο πράγμα να χάνεις μέσα σε λίγες ώρες και τους δύο τερματοφύλακες με σοβαρότατο τραυματισμό, μένοντας από τη μια στιγμή στην άλλη «γυμνός» στην πιο ιδιαίτερη θέση. Θαρρώ πως κάτι παρόμοιο δεν ξανάγινε στα χρονικά. Αποτελεί τεράστιο πλήγμα, παρά το γεγονός πως ήρθε ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Η Ανόρθωση, λοιπόν, ήταν μόνη ομάδα που «φιλοτιμήθηκε» να εκδώσει ανακοίνωση για τους Φρανσίς Ουζόχο (σοκαριστικός τραυματισμός) και Κωνσταντίνο Παναγή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της. Ευχήθηκε περαστικά, ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Μπορεί ο Νιγηριανός να «έπαιξε» πέρσι στον σύλλογο της Αμμοχώστου, οπότε δικαιολογείς μια στενοχώρια, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για τον διεθνή Κύπριο τερματοφύλακα. Στην «Κυρία», κάλλιστα θα μπορούσαν να προσπεράσουν το θέμα καθώς θα φιλοξενούν την Ομόνοια (20/10). Δεν το έπραξαν και μπράβο τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζονται πολλά. Και μία γραμμή είναι αρκετή. Κι ας μην είναι ανακοίνωση. Μπορεί να εκφραστεί η σύμπνοια και η αλληλεγγύη μέσω Twitter, για παράδειγμα. Εκεί όπου συναντάς τα πάντα και αποτελεί στις μέρες μας τον πιο γρήγορο και ευκολότερο τρόπο για να πεις κάτι ανά πάσα στιγμή.

Ίσως μερικοί θα με πείτε «ονειροπόλο» ή πως «ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος». Κάποιοι άλλοι πως «όποτε μας συμφέρει είμαστε όλοι μαζί και γνοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον». Θα επιμείνω, όμως, σημειώνοντας πως τέτοιες μικρές κινήσεις έχουν τεράστια σημασία και περνούν τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία μας. Δεν κοστίζουν, εξάλλου, τίποτα.  Προάγουν το ήθος και τον πολιτισμό. Εξυμνούν τα ιδανικά του αθλητισμού και της υγιούς άμιλλας.

Ο αθλητισμός, εδώ που τα λέμε, οφείλει να προωθεί την καλλιέργεια συνειδήσεων, να συμβάλλει στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού. Οπότε, ξέχωρα από τις όποιες αγωνιστικές φιλοδοξίες ή κατακτήσεις, ως τέτοια πρέπει να λειτουργούν και τα ποδοσφαιρικά σωματεία μας σε όλες τις εκφάνσεις. Το έπραξαν κατά το παρελθόν σε άλλα ζητήματα, οφείλουν όμως να συνεχίσουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία, περνώντας ισχυρά μηνύματα.

Η έκφραση μιας δημόσιας συμπαράστασης για το «σακάτεμα» σε διάστημα μερικών ωρών δύο τερματοφυλάκων της ίδιας ομάδας έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τύχει καλύτερης (δημόσιας) αντιμετώπισης. Σήμερα είναι η Ομόνοια, αύριο κάποιος άλλος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ