aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Κυρία» στο ραντεβού της για τετράδα η Ανόρθωση (pics / vid)

«Κυρία» στο ραντεβού της για τετράδα η Ανόρθωση (pics / vid)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Μίχαλ Ντούρις και Τορνίκε Οκριασβίλι εκτέλεσαν την Νέα Σαλαμίνα, έστειλαν την Ανόρθωση στους «4» του κυπέλλου και έσβησαν το όνειρο των «ερυθρολεύκων». Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν «Κυρία» στο ραντεβού της με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» κέρδισε με 0-2 και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου με συνολικό σκορ (3-1).

Η «Μεγάλη Κυρία» ευτύχησε να σκοράρει γρήγορα στον αγώνα (3’, Ντούρις) και υπερασπίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς ο Οκριασβίλι καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στο 86’ (0-2) διπλασιάζοντας τα τέρματα της «Κυρίας». Στα ημιτελικά η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Δόξας στην προημιτελική φάση του κυπέλλου (5-1).

Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη, αν και έμεινε πίσω στο σκορ, έβαλε πίεση στην Ανόρθωση, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας του κυπέλλου.

Πως άρχισαν…

Με σχηματισμό 3-4-3 άρχισε τον αγώνα η Νέα Σαλαμίνα. Με τον Κίσσα κάτω από τα δοκάρια και τους Χριστοφόρου, Λαμπό και Ροδρίκεθ να συνθέτουν την τριάδα στην άμυνα. Οι Μπαραβίγκας και Κορέια ήταν στα πλάγια. Στο κέντρο ήταν οι Κωστή και Μαριάνοβιτς και την τριάδα μπροστά έκλεισαν οι Τέλφερ, Σίμπσον και Κίνγκσλεϊ.

Από την άλλη ο Τιμούρ Κετσπάγια άρχισε τον αγώνα με πολλές αλλαγές σε σύγκριση τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό Άχνας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόρια και στην τετράδα στην άμυνα να είναι η συνηθισμένη (Σελίν, Σίλντελφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος). Στον πάγκο έμειναν οι Ανανίντζε και Ράγιος, καθότι ο Γεωργιανός τεχνικός προτίμησε πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Στους τρεις του κέντρου επέστρεψε ο Μαργκάσα, ενώ οι άλλοι δύο ήταν οι Νταουσβίλι και Κ. Αρτυματάς. Στα πλάγια άρχισαν οι Χριστοφή και Οκριασβίλι, ενώ στην κορυφή προτιμήθηκε ο Ντούρις αν και ο Κατσαράβα απουσίαζε λόγω καρτών.

Χριστοφή, Ντούρις και προβάδισμα για την «Κυρία»

Με… γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στον αγώνα η Ανόρθωση. Ο Χριστοφή εκμεταλλεύτηκε την γρηγοράδα του και με συρτή σέντρα έδωσε στον Ντούρις που δεν λάθεψε «εκτέλεσε» τον Κίσσα και έκανε το 1-0 (3’). Η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια, καθώς σε ένα δεκάλεπτο απείλησε άλλες δύο φορές την εστία του Κύπριου τερματοφύλακα (Ντούρις 7’, 10’) χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε ρυθμό μετά το πρώτο 20λεπτο, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και προσπαθώντας να γίνει απειλητική μπροστά στην εστία της Ανόρθωσης. Τα κατάφερε σε κάποιο βαθμό αλλά η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μαριάνοβιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γεωργιανού κίπερ. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημίχρονου, το πάθος, η δύναμη και η ένταση ήταν στοιχεία που κυριαρχούσαν, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με την «Μεγάλη Κυρία» να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα (0-1).

Μηδέν στην άμυνα, «μαγικά» Ράγιος και στην τετράδα η «Κυρία»

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές προέβηκαν σε δύο αλλαγές αλλά συνέχισαν με τους ίδιους σχηματισμούς. Συγκεκριμένα, Μανθάτης και Ελουντού πήραν τις θέσεις των Χριστοφή και Τέφλερ αντίστοιχα. Τίποτα όμως δεν άλλαξε, αλλά το παιχνίδι ήταν στο ίδιο τέμπο με τη Σαλαμίνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο να δυσκολεύεται να απειλήσει την εστία του Λόρια.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο πιο πολύ δυσκολευόταν η Νέα Σαλαμίνα να φθάσει στην περιοχή της Ανόρθωσης. Ο Κετσπάγια… θωράκισε την άμυνα του και έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία του Λόρια. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μπροστά για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και το πλήρωσαν, καθώς η «μαγική» συνεργασία του Σελίν με τον Ράγιος έδωσαν εύκολο γκολ στον Οκριασβίλι (86’) και έστειλαν την Ανόρθωση στους «4» του κυπέλλου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπό, Ροδρίγκεθ, Κορέια, Μπαραβίγκας (82′ Σιαθάς), Μαριάνοβιτς, Κωστή, Τέλφερ (46′ Ελουντού), Σίμπσον (69′ Μαουρίσιο), Κίνγκσλεϊ.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σελίν, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα (68′ Ράγιος), Οκριασβίλι, Χριστοφή (46′ Μανθάτης), Ντούρις (76′ Βασιλακάκης).

Σκόρερ: 3′ Ντούρις, 86′ Οκριασβίλι

Κίτρινες: 20′ Μαριάνοβιτς, 52′ Λαμπό, 53′ Κορέια / 30′ Μαργκάσα

Αποβολές:

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Obrenovic Rade (Σλοβενία)

Α’ Βοηθός: Kordez Grega (Σλοβενία)

Β’ Βοηθός: Pospeh Tomislav (Σλοβενία)

4ος: Αναστάση Αναστάσης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ