aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚαι ύστερα ήρθαν οι Λαΐφης, Χάμπος, Φάνος και Πιέρος

Και ύστερα ήρθαν οι Λαΐφης, Χάμπος, Φάνος και Πιέρος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κάποτε ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Οκκάς, ο Εγκωμίτης, ο Γιασεμάκης, ο Αγαθοκλέους, ο Γαρπόζης, ο Ηλίας Χαραλάμπους, ο Χαραλαμπίδης (τυχαία σειρά και τα ονόματα) και πολλοί άλλοι που άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν σε άλλες πολιτείες. Κάποια στιγμή, όχι πριν πολλά χρόνια, η εξαγωγή ταλέντων προς την Ελλάδα και αλλού σταμάτησε και στο ποδόσφαιρό μας έπεσε βαθύ σκοτάδι, ως προς την επόμενη μέρα και τα αύριο που περίμενε το άθλημα στον τόπο μας…

Η «ξηρασία» και η «ανομβρία» ωστόσο -ευτυχώς για μας- δεν κράτησε πολύ. Σιγά, σιγά, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους καινούργια, νέα φυντανάκια. Ο Γρηγόρης Κάστανος, ο Ανδρέας Μακρής, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, που έκαναν το βήμα παραπάνω, αλλά και οι Πιέρος Σωτηρίου, ο Φάνος Κατελάρης, ο Νικόλας Ιωάννου, ο Χάμπος Κυριάκου, που δείχνουν -άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο- έτοιμοι για το επόμενό τους βήμα.

Μην πω και για τους Εφραίμ, Χριστοφή και Μυτίδη. Σαν κι αυτούς και ορισμένοι ακόμα που μπορεί να μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή (ο Εγγλέζου, ο Αρτυματάς, ο Παναγιώτου). Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου μόνο ζοφερό δεν μου φαίνεται.

Κι αυτό αντί να αντικατοπτρίζεται μέσα από την Εθνική ομάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν ή και παρασύρουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Θεωρώ πως για όλα αυτά τα παιδιά, θα είναι άδικο να μην τους δοθεί η ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε πιο προηγμένα (ποδοσφαιρικά) πρωταθλήματα. Από τη στιγμή μάλιστα που και οι ίδιες οι ομάδες τους δείχνουν πρόθυμες να μην τους στερήσουν αυτή την ευκαιρία, κάποια στιγμή θα κάνουν το βήμα παραπάνω.

Εξέλιξη που θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Όπως και να λέγονται αυτά τα νέα παιδιά για να μπορέσουν να βγουν στον «αφρό» και να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει, αλλά και ό,τι δικαιούνται θα πρέπει να τους δοθούν και οι ανάλογες ευκαιρίες, στις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται.

Χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση του Ανδρέα Αβραάμ (με την ευκαιρία της ανάληψης της τεχνικής της Λάρισας από τον Πάους), ότι εκεί που ο Λαΐφης ήταν για διώξιμο, με την παρουσία του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της «Κυρίας» κέρδισε τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Και ασφαλώς ο Κύπριος διεθνής έχει 101% δίκαιο στην παρατήρησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ