aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ υπερηφάνεια του Νίκκι για τους Εφραίμ και Πιέρο

Η υπερηφάνεια του Νίκκι για τους Εφραίμ και Πιέρο

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκκι Παπαβασιλείου έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Κάθε Κυριακή» και, εκτός των άλλων, μίλησε για τα αξέχαστα 5 χρόνια που έζησε στον ΟΦΗ και όσα έμαθε από τον Ευγένιο Γκέραρντ. Επίσης, o παλαίμαχος παίκτης του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, του Παραλιμνίου, του Ολυμπιακού και του ΑΠΟΕΛ, απάντησε και σε ερώτηση για την ακαδημία του στην Κύπρο, η οποία έχει αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα όπως ο Πιέρος Σωτηρίου και ο Γιώργος Εφραίμ.

«Εισαγωγικά, αξίζει να πούμε ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για κάθε προπονητή να αρχίζει από τα τμήματα ανάπτυξης (youth development), καθώς έχει μόνο να κερδίσει από τα νέα παιδιά σε διδακτικές εμπειρίες πριν δοκιμάσει την τύχη του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μετά την αποχώρησή μου από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση και κατά το διάστημα που προσπαθούσα να αποκτήσω τα διπλώματα προπονητικής, δημιούργησα στην Κύπρο την ακαδημία «Nikki Papavasiliou Football Academy», η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αποτελεί μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βλέπω παιδιά, τα οποία έχουν προέλθει από την ακαδημία, να ανεβαίνουν επίπεδο και να κάνουν αξιοσημείωτη καριέρα (Γιώργος Εφραίμ, Μιχάλης Χριστοδούλου, Πιέρος Σωτηρίου).

Ενδεικτικά, χαίρομαι πολύ για τον Γιώργο Εφραίμ, με τον οποίο δουλεύαμε σκληρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να βελτιώσει την τακτική του αντίληψη και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Επίσης, κατά την προπονητική μου θητεία στον Ολυμπιακό Λευκωσίας έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών ο Πιέρος Σωτηρίου και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί πολύ φτάνοντας στο σημείο να κάνει μια μεγάλη μετεγγραφή στην Κοπεγχάγη, όπου αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ