aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ βόμβα μεγατόνων από τη Βραζιλία

Η βόμβα μεγατόνων από τη Βραζιλία

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Το καλοκαίρι του 2008, μια ποδοσφαιρική είδηση έβαζε την Κύπρο στα ευρωπαϊκά και τα λατινοαμερικάνικα πρωτοσέλιδα: Ένας αστέρας που έλαμψε στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Βραζιλίας, ανακοινωνόταν από την τότε πρωταθλήτρια Ανόρθωση ως το νέο της απόκτημα. Το όνομα αυτού, Σάβιο Μπορτολίνι.

Τα ξένα ΜΜΕ δεν το περίμεναν, ενώ τα εγχώρια έκαναν λόγο για «μετεγγραφική βόμβα μεγατόνων». Όσο για τους σκεπτικιστές, γρήγορα αναίρεσαν τον προβληματισμό τους για την ηλικία του «ξανθού αγγέλου». Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός όχι μόνο δεν είχε αποφασίσει να κερδίσει την αγωνιστική του σύνταξη στα 34 του χρόνια, αλλά απέδειξε πως τον δελέασε η ευρωπαϊκή προοπτική της «Κυρίας».

Ο Τιμούρ Κετσπάγια άλλωστε ποτέ δεν θα δεχόταν στο ρόστερ έναν παίκτη αν δεν είχε τσεκάρει τη θέληση και τις αντοχές του. Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αυτό και η οικονομική υπέρβαση της διοίκησης Ανδρέα Παντελή έπρεπε να είχε ψηλό ποσοστό επιτυχίας. Όπως και έγινε. Πέρα από τις ποιοτικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ο Σάβιο προσέδωσε προσωπικότητα στο παιχνίδι της πρώτης εκπροσώπου της Κύπρου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Έκανε τη διαφορά με τον τρόπο που ήλεγχε την μπάλα, με τη δημιουργική του ικανότητα, τις στατικές εκτελέσεις και την αυτοπεποίθησή του. Με την παρουσία του ανέβαζε την ψυχολογία των συμπαικτών του και βεβαίως άφησε τη σφραγίδα του στα θετικά αποτελέσματα της πρωτάρας Ανόρθωσης απέναντι σε Ίντερ, Βέρντερ και Παναθηναϊκό.

Μια σεζόν πρόλαβε να φορέσει ο Σάβιο τη φανέλα με τον φοίνικα, όμως ήταν αρκετή για να λατρευτεί από χιλιάδες οπαδούς. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ξένους παίκτες οι οποίοι θήτευσαν στα κυπριακά γήπεδα. Τα καλύτερα για την εδώ παρουσία του λέει και ο ίδιος με κάθε ευκαιρία, μέσα από συνεντεύξεις, δηλώσεις, ακόμα και στο βιβλίο του. Μιλά για τη Φλαμένγκο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπορντό, τη Σαραγόσα, τη Βραζιλία, όπως και για την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Δεν είναι μικρή υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ