aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΈχασε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Ανόρθωση

Έχασε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Ανόρθωση

Η Μακάμπι Χάιφα μετά από εντυπωσιακό αγώνα κέρδισε την Ανόρθωση με 3-1 σετ (15-25, 32-30, 09-25, 18-25). Πραγματικό ντέρμπι και ειδικά στο δεύτερο σετ παίχθηκε βόλεϊ υψηλού επιπέδου με τις πρωταθλήτριές μας να αποδεικνύουν ότι και τη φετινή χρονιά έχουν σπουδαία ομάδα.

Οι νταμπλούχες Ισραήλ παρόλο που δέχθηκαν φοβερή πίεση από τη «Μεγάλη Κυρία», κέρδισαν τον αγώνα δίκαια, αλλά βασίστηκαν σε ξεσπάσματα. Η Ανόρθωση αντιμετώπισε στα ίσια μια ομάδα με πολλές περγαμηνές.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι Χάϊφα μπήκε εξαιρετικά στον αγώνα και με την Έρικα Κοϊμπρα να κάνει εξαιρετικά σερβίς προηγήθηκε 01-06. Οι νταμπλούχες Ισραήλ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αφού αφόπλισαν την Τζουλιάνα Καετάνο ξέφυγαν με 05-13. Η Ανόρθωση έκανε την προσπάθειά της στο σετ, αλλά η ομάδα της Χάϊφα ήταν εντυπωσιακή και έβρισκε πάντα την λύση με συνέπεια να κερδίσει εύκολα το σετ με 15-25 και να προηγηθεί 0-1.

Τιμητική διάκριση

Με τη λήξη του πρώτου σετ ο πρόεδρος του γυναικείου πετοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης Αδάμος Μοντάνιος τίμησε υπό τους ήχους του τραγουδιού που κέρδισε το Ισραήλ την Γιουροβίζιον την Μακάμπι Χάϊφα μέσω δυο αξιωματούχων της.

Φοβερό σετ

Η Ανόρθωση μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ με την Κάλια Βασιλείου να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και τις Κιγιάκοβα και Καετάνο να εκδηλώνουν τις επιθέσεις προηγήθηκε 04-03.Οι Ισραηλινές όμως κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις και ανέτρεψαν τα δεδομένα προηγούμενες 07-11 και 09-13. Η ομάδα της Μακάμπι, αφού δυσκόλεψε την υποδοχή και λειτούργησε άψογα το μπλοκ αύξησε σε έξι πόντους τη διαφορά 10-16. Τα φαρμακερά της Ρωσίδας Κατερίνα Στανίκοβα έβαλαν δύσκολα στις πρωταθλήτριες με αποτέλεσμα οι νταμπλούχες Ισραήλ να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους και άλλο 12-21.

Η χαλάρωση των Ισραηλινών έδωσε την ευκαιρία στην Ανόρθωση που ήταν εντυπωσιακή με ένα εντυπωσιακό σερί 11 -01 να προηγηθεί 23-22. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με τις δυο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στους έξτρα πόντους και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα με τη «Μεγάλη Κυρία» να κερδίσει 32-30 για να ισοφαρίσει σε 1-1 τον αγώνα.

Mετά το εκπληκτικό δεύτερο σετ οι κοπέλες των δυο ομάδων συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο τρίτο. Απλά, οι Ισραηλινές κατάφεραν να ξεφύγουν 04-09 σε ένα πολύ πρώϊμο σημείο του σετ. Οι «πράσινες» της Χάίφα όμως πήραν νταμπλ – σκορ 06-12 κοντά στα μέσα του σετ. Με πρωταγωνίστρια το δυνατό της όπλο την Ρωσίδα Κατερίνα Στανίκοβα η Μακάμπι διατήρησε τα ηνία 08-15. Η ομάδα του Γκ. Σιαμάι ήταν ανώτερη και πήρε εύκολα το σετ με 09-25 και προηγήθηκε 1-2 στα σετ.

Δυνατά μπήκε η ομάδα της Χάϊφα και στο τέταρτο σετ με συνέπεια να προηγηθεί με 00-03. Οι Ισραηλινές παρά το τάιμ – άουτ που κάλεσε ο Σέρβος κόουτς της Ανόρθωσης Αλ. Μπόσκοβιτς προηγήθηκαν 02-08. Η «Μεγάλη Κυρία» το πάλεψε όμως και με λύσεις από την Κιγιάκοβα μείωσε στον πόντο 08-09. Οι νταμπλούχες Ισραήλ όμως ήταν πολύ καλές και στο μπλοκ κάτι που της βοήθησε να προηγηθούν 09-13 και 11-16. Με αλλαγές ο κ.Μπόσκοβιτς επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα (σ.σ. πέρασε ως πασαδόρος η Κακουρή), αλλά η Μακάμπι με σωστές επιλογές πήρε το σετ με 18-25 και τη νίκη με 1-3 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Αλ. Μπόσκοβιτς): Ράντονιτς, Χαραλάμπους, Κιγιάκοβα, Βασιλείου, Καετάνο, Σταυρινίδου. Λίμπερο: Δαυίδ. Αλλαγές Σιακίδου, Κακουρή.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: (Γκ. Σιαμάι): Kοίμπρα, Στέιν, Κλίμοβιτς, Καρντόνις, Μάλικ. Στανίκοβα Λίμπερο: Ζίλμπερμαν. Αλλαγές: Οσόκιν.

Με τη λήξη της πρώτης ημέρας η βαθμολογία του τουρνουά διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Παναθηναϊκός 3-1 3
2. Μακάμπι Χάϊφα 3-1 3
3. Ανόρθωσις 1-3 0
4. Ολυμπιάδα Ν. 1-3 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ