aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧριστιάνα Δαυίδ: «Η Ανόρθωση έχει νοοτροπία για τίτλους»

Χριστιάνα Δαυίδ: «Η Ανόρθωση έχει νοοτροπία για τίτλους»

Μία από τις παίκτριες-στυλοβάτες της Εθνικής Κύπρου, αλλά και της μόνιμης πρωταθλήτριας Ανορθώσεως είναι η λίμπερο Χριστιάνα Δαυίδ.

Η Χριστιάνα εδώ και χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των επιτυχιών τόσο της «Μεγάλης Κυρίας» όσο και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η Δαυίδ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για την ίδια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την Ανόρθωση.

– Χριστιάνα με ποιον τρόπο περνάς την καραντίνα;

«Νομίζω, όπως όλοι. Στο σπίτι ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, αναμένοντας να περάσει αυτή η κατάσταση που βιώνουμε».

– Γυμνάζεσαι; Ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα που δόθηκε από τον κόουτς Al. Boscovic;

«Όσο μπορώ γυμνάζομαι. Μας έδωσε και ένα πρόγραμμα ο κόουτς Boscovic το οποίο ακολουθώ όσο καλύτερα μπορώ από το σπίτι».

– Πιστεύεις ό,τι μετά από αυτή την πανδημία θα επηρεαστεί το κυπριακό βόλεϊ;

«Αναπόφευκτα, το βόλεϊ θα επηρεαστεί. Ειδικά, αγωνιστικά μετά από αρκετούς μήνες απραξίας εφόσον οριστικά διακοπούν τα πρωταθλήματα. Ωστόσο, και οικονομικά το άθλημα θα επηρεαστεί».

– Χριστιάνα, είσαι βασικό στέλεχος της Εθνικής. Θα συνεχίσεις να είσαι μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι στην Εθνική. Ήδη μίλησα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και θα συνεχίσω».

– Εάν μας… αφήσει ο κορωνοϊός, τον Αύγουστο η Εθνική Γυναικών θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είσαι έτοιμη για την πρόκληση;

«Είμαι έτοιμη σαφώς για την πρόκληση. Μου αρέσει που η Εθνική θα αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο και δη σε προκριματικά Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι ξεφεύγουμε από το στάτους των Μικρών Κρατών δείχνει και άνοδο του επιπέδου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και πρόκληση για τις νεαρές και ταλαντούχες αθλήτριες. Έχω την εντύπωση ό,τι εάν αγωνιστούμε θα έχουμε καλή παρουσία».

– Το φετινό πρωτάθλημα ήταν δυο αγωνιστικές που ανεστάλη πολύ εντυπωσιακό με τρεις ομάδες να το διεκδικούν. Η άποψή σου;

«Σαφώς, ήταν ανταγωνιστικό και πολύ υψηλού επιπέδου με τρεις ομάδες να το διεκδικούν. Ο ανταγωνισμός μας αρέσει άνκαι εμείς σαν Ανόρθωση ήμασταν οι μόνιμες πρωταθλήτριες και δεν μας αρέσει να μας κοντράρουν (σ.σ. γέλια)».

– Η Ανόρθωση θα συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους πιστεύεις;

«Νομίζω η Ανόρθωση διαχρονικά θα διεκδικεί τίτλους. Στην ομάδα υπάρχει αυτή η νοοτροπία και ουδεμία παίκτρια είναι αναντικατάστατη. Εξάλλου, πίσω από τη «βιτρίνα» στην πρώτη ομάδα υπάρχουν και οι Ακαδημίες της Ανόρθωσης με ατόφιο ταλέντο».

– Ένα καταληκτικό σχόλιο ελέω και του Covid 19 ποιο είναι;

«Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας. Να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και θα ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ