aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΑπόλλων - ΑΠΟΕΛ: Αφήστε τα μαθηματικά και δείτε την αλήθεια

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ: Αφήστε τα μαθηματικά και δείτε την αλήθεια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όλες οι δηλώσεις που έγιναν με το τέλος του ψεσινού Απόλλων-ΑΠΟΕΛ, ένθεν και ένθεν, έστελναν το αυτονόητο μήνυμα. Κανείς δεν ήθελε την ισοπαλία (1-1), αναγνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η ανατροπή σε φάση πλέι οφ, αντιστοίχως εφτά και έξι βαθμών από τις συγκάτοικες του ρετιρέ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Άλλωστε, είναι κάτι που δεν έγινε ξανά στα χρονικά του ομίλου για τον τίτλο.

Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά, ασφαλώς, όμως το ζήτημα δεν είναι εκεί. Μία ομάδα που προσπαθεί να φέρει τα κάτω-πάνω, χρειάζεται σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα, μα και να αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Ε, ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε να νικήσει κατά σειρά την Ομόνοια (0-0) και τους κυανόλευκους της Λεμεσού, ενώ έχει συνολικά τρία συνεχόμενα ματς δίχως νίκη. Και ο Απόλλων, όμως, δεν τα πάει καλύτερα, αφού στα μεγάλα ραντεβού έχασε τη συνέπειά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετρά μόνο έναν βαθμό στα τρία τελευταία ντέρμπι (ΑΕΛ 0-2, ΑΠΟΕΛ 1-4, 1-1).

Άλλωστε, βρίσκοντας στο διαδίκτυο τις δηλώσεις των σκόρερ του ψεσινού ματς στο Τσίρειο, εντόπισα από μία ατάκα που φανερώνει ότι οι ομάδες τους δεν είναι στα χάι τους. Όπως πρέπει να είναι δηλαδή μία διεκδικήτρια που έκοψε πίσω και θέλει να κάνει γερό ντεμαράζ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Γυρίζει»; Κι ας ψάχνει απαντήσεις και… ταυτότητα 9 Μαρτίου;

«Μας στοίχισε η φυσική κατάσταση. Φανήκαμε κουρασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, διότι στο πρώτο πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο», είπε ο κυανόλευκος Εμίλιο Ενσούε, «θέλουμε περισσότερη δουλειά στην προπόνηση για να αφομοιώσουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε», δήλωσε ο γαλαζοκίτρινος Μάικ Γιένσεν.

Επομένως, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων ας αφήσουν τα μαθηματικά για το αν είναι ανατρέψιμη η διαφορά και ας δουν την αλήθεια κατάματα: ότι το κύριο ερώτημα που ψάχνει απάντηση είναι αν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να φέρουν τούμπα την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ποτέ τρίτος και -6!

Πάντως, η ερχόμενη αγωνιστική μοιάζει ιδανική προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΓΣΠ, Σάββατο και Κυριακή αντιστοίχως, ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί την Ανόρθωση και ο Απόλλων θα φιλοξενηθεί από την Ομόνοια. Αν αμφότεροι οι ψεσινοί χαμένοι επίδοξοι πρωταθλητές βγουν νικητές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα βάλουν φωτιά στη μάχη του τίτλου και θα ανακτήσουν για τα καλά τις ελπίδες τους. Ασφαλώς και είναι το ιδανικό σενάριο γι’ αυτούς, αλλά όπως πάντα θα πρέπει να καλύψουν την απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Επιστροφή express και διαθέσιμος με Ομόνοια ο Ζοέλ Μολ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ