aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση: Υπομονετικοί… πιτσιρικάδες

Aνόρθωση: Υπομονετικοί… πιτσιρικάδες

Την ευκαιρία που τους… αναλογεί περιμένουν υπομονετικά οι πιτσιρικάδες της Ανόρθωσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναγνωρίζει ότι υπάρχει ταλέντο, γι’ αυτό άλλωστε και συγκαταλέγονται στο ρόστερ, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν δοθεί δανεικοί για να «ψηθούν». Οι αγώνες της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων έφεραν στην πρώτη γραμμή τον Μιχάλη Ιωάννου και τον Ανδρέα Χρυσοστόμου, ενώ κυανόλευκοι θεωρούνται επίσης ο Δανιήλ Παρούτης που αγωνίζεται με δανεισμό στον Ερμή, όπως επίσης και ο (μεγαλύτερος) Παναγιώτης Αρτυματάς που παίζει στην Κηφισιά.

Στον αγώνα των Ελπίδων μας κόντρα στην πανίσχυρη Πορτογαλία, ο Μιχάλης Ιωάννου αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο κι έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά και σε αγώνες ψηλών απαιτήσεων. Σε ένα ρόλο συνδετικού κρίκου της άμυνας με την επίθεση (σε πολλές περιπτώσεις έπαιρνε την μπάλα από το ύψος της περιοχής μας για να την προωθήσει), ο 21χρονος διεθνής δημιούργησε και αναχαίτισε με επιτυχία. Κατά γενική ομολογία έχει προσόντα για μεγάλα πράγματα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αγωνίστηκε στην εθνική μας ομάδα των Ανδρών στα 18 του χρόνια. Πέρυσι πήγε στη Ρόντα για περισσότερα λεπτά συμμετοχής και εμπειρίες και στην τρέχουσα περίοδο αναζητά την ευκαιρία. Στο πρωτάθλημα έχει τρεις συμμετοχές (60 λεπτά συμμετοχής), άλλες τρεις έχει στην Ευρώπη με συνολικά 81 λεπτά, ενώ ήταν βασικός στο Σούπερ Καπ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην «Κυρία», ο Τιμούρ τον υπολογίζει και αναζητείται η ευκαιρία που θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ο Ανδρέας Χρυσοστόμου αγωνίστηκε ένα μισάωρο κόντρα στους Πορτογάλους και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δυνατά όπλα του Γιαννάκη Οκκά. Ο διεθνής μέσος εντυπωσίασε στο Σούπερ Καπ (πετυχαίνοντας και το μοναδικό τέρμα της Ανόρθωσης), αγωνίστηκε 39 λεπτά σε τρία ευρωπαϊκά ματς, αλλά ακόμη δεν έχει αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος. Με την ποιότητά του και το συνεχές τρέξιμό του, είναι μια επιλογή για τον Γεωργιανό τεχνικό. Λόγω «πολυκοσμίας» και ο Χρυσοστόμου κάνει υπομονή μέχρι να τον ρίξει στη μάχη ο προπονητής του για να δείξει τι πραγματικά αξίζει.

Ο Δανιήλ Παρούτης έχει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής ως δανεικός στον Ερμή Αραδίππου. Έχει αποδείξει ότι έχει προσόντα, γι’ αυτό άλλωστε και προχθές, ο Οκκάς τον έριξε στο ματς των Ελπίδων για να ενισχύσει την επίθεσή του. Η πρόοδος του Παναγιώτη Αρτυματά θα αξιολογηθεί μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην Κηφισιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ