aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το καλύτερο εκτός έδρας αποτέλεσμα

Ανόρθωση: Το καλύτερο εκτός έδρας αποτέλεσμα

Η Ανόρθωση παίζει για έβδομη φορά σε προθάλαμο ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι η πρώτη που εξασφάλισε ισοπαλία στο πρώτο εκτός έδρας ματς. Το 0-0 στο Στάδιο Τέρνερ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, λοιπόν, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που πήρε μακριά από την Κύπρο και στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (26 Αυγούστου), στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα επιδιώξει να το αξιοποιήσει.

Το προηγούμενο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα έξω από την Κύπρο ήταν η ήττα 1-2 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς τη σεζόν 1998-99 για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (τα προκριματικά ήταν δύο γύροι τότε).

Άλλες δύο φορές ήταν ορισμένο το πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου και το τελικό σκορ δεν επέτρεπε όνειρα για ανατροπή. Μία με το 1-6 από την Τότεναμ στο Λονδίνο για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2007-08 (προηγήθηκαν δύο προκριματικοί γύροι) και άλλη μία για τον 4ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ 2010-11 με το 0-4 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Όσο για τα παιχνίδια στο κατώφλι των ομίλων με την Ανόρθωση γηπεδούχο, υπάρχουν δύο τραυματικές εμπειρίες και ένας θρίαμβος. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1997-98 στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθε το σπουδαίο 2-0 εις βάρος της Λιρς, αλλά δυστυχώς στο Βέλγιο ακολούθησε το 0-3 και ο αποκλεισμός.

Έπειτα ήταν για τον 3ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης της σεζόν 2005-06 όταν με τα φάλτσα σφυρίγματα του Βέλγου διαιτητή Φρανκ ντε Μπλίκερ ήρθε το 1-2 από τη Ρέιντζερς και στη συνέχεια το 0-2 στη Σκωτία. Τέλος η ιστορική περίοδος 2008-09: το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς ήταν αρκετό στη ρεβάνς (0-1) για να βάλει την Ανόρθωση (και γενικά κάποια κυπριακή ομάδα) για πρώτη φορά σε φάση ομίλων και δη του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ