aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το έργο σε επανάληψη και ένα άδειο «κουτί»

Ανόρθωση: Το έργο σε επανάληψη και ένα άδειο «κουτί»

Για τέταρτη φορά στη σεζόν η Ανόρθωση αποτυγχάνει να «κολλήσει» δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Τα σκωτσέζικα ντους έγιναν συνήθεια για την ομάδα της Αμμοχώστου και μοιραία βρίσκεται στο -15 από την κορυφή της βαθμολογίας, με το πέρας 11 αγωνιστικών. Ο αγώνας στο «Στέλιος Κυριακίδης» με την Πάφος FC ήταν ίδιο έργο σε επανάληψη για τους κυανόλευκους.

Σε άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα της Αμμοχώστου υστέρησε στην τελική προσπάθεια, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρει και πλήρωσε μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα. Ο Λόρια δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε στη φάση του γκολ των γηπεδούχων, οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δεν ήταν σε ετοιμότητα και η εστία της Ανόρθωσης παραβιάστηκε σε ένα καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού.

Η απόφαση του Μουνιόθ να παρατάξει την «Κυρία» με τριάδα στην άμυνα και δίδυμο στην επίθεση τους Γουαρίς και Νινγκά αποδείχθηκε λειτουργική. Η «Κυρία» περιόρισε αρκετά την επιθετική δραστηριότητα της Πάφος FC για μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο και είχε σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Γουαρίς και Νινγκά δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, αλλά για άλλη μια φορά ήταν άστοχοι, άτολμοι και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Η έμπνευση του Ισπανού προπονητή να αποσύρει και τους δύο στο 59’ χωρίς να τους αντικαταστήσει με επιθετικό (τον ρόλο του φουνταριστού ανέλαβε ο Φερέιρα) αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού η Ανόρθωση ήταν ακίνδυνη μέχρι το 80’ και η Πάφος FC με ευκολία διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα. Ο Τσίσκο Μουνιόθ στη συνέντευξη Τύπου απέδωσε την ήττα στην αδυναμία της Ανόρθωσης στο «κουτί» (σ.σ. αντίπαλη περιοχή), το οποίο επέλεξε να αφήσει άδειο, δηλαδή χωρίς επιθετικό, στο διάστημα που θα έπρεπε να κυνηγούσε την ισοφάριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ