aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Tελικά ποιος έχει δίκαιο;

Ανόρθωση: Tελικά ποιος έχει δίκαιο;

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Το να προσπαθείς να βγεις μέσα σε μια δύσκολη χρονιά που ίσως τα επακόλουθά της να μην έχουν καν έρθει και να μην υπάρχει διέξοδος αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Τα πάντα μπορούν να λυθούν όσο υπάρχει ελπίδα. Αν εκλείψει και αυτή τότε τα φώτα πέφτουν και μένει το απόλυτο σκοτάδι. Η Ανόρθωση με τη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ Πουλλαϊδη και σωματείου είναι τέτοια που σε κάνει να αναρωτιέσαι.

Εντάξει ο καθένας μπορεί να προβάλει τα δικά του επιχειρήματα στην προσπάθειά του να αποδείξει το δίκαιο του. Όμως τελικά ποιος έχει δίκαιο; Μήπως, ο Χρίστος Πουλλαϊδης. Μήπως, γιατί μόνο αυτός στην παρούσα φάση έχει την οικονομική επιφάνεια για να σώσει την ομάδα από την άσχημη οικονομική κατάσταση την οποία άφησε ο Ανδρέας Παντελή; Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως τα οικονομικά προβλήματα επί θητείας Ανδρέα Παντελή είναι τόσα πολλά, (μερικές περιπτώσεις δυσνόητες και ασύμφορες προς το σύλλογο συμφωνίες) που είναι σχεδόν ακατόρθωτο μόνο από συνεστιάσεις-εκδηλώσεις να βγουν τα ποσά. Οπότε η συνδρομή του κ. Πουλλαϊδη είναι αναγκαία. Εκτός και αν υπάρχει άλλος επενδυτής στα σκαριά έτοιμος να βοηθήσει.

Από την άλλη και ο μεγαλομέτοχος (Πουλλαϊδης) δεν θα πρέπει να αφήσει στο έλεος του Θεού το σύλλογο μειώνοντας την ετήσια συνεισφορά του. Πώς θα βγουν τα έξοδα; Πώς θα αναπτυχθεί στα υπόλοιπα αθλήματα; Πώς θα κρατήσει τους αθλητές κοντά αν δεν υπάρχουν τα οικονομικά εφόδια;

Θα μετατραπεί σε ένα σύλλογο που θα έχει μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα; Γιατί είναι και άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν όπως οι οφειλές προς το Κράτος. Δεν βγαίνει το πράγμα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο κ. Πουλλαϊδης που σήμερα ζητά να πάρει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, ουσιαστικά παίρνει και το οικονομικό φιλέτο στην πλευρά του. Τα έσοδα τα προσφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται όμως από τη μια μέρα στην άλλη ένας σύλλογος όπως η Ανόρθωση με τόσα χρόνια ιστορία να εγκλωβιστεί από την οικονομική δίνη στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Νοείται πως η οικονομική συμπαράσταση του κ. Πουλλαϊδη αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Το ξέρει και ο ίδιος, το ξέρουν και όλοι υπόλοιποι. Ας μπει κάποιος στη θέση των μελών του σωματείου ή της συνέλευσης ή των απλών οπαδών της. Αφήνει έτσι άκριτα το σωματείο να βουλιάξει; Ουσιαστικά εκεί πάει το πράγμα, καθώς οι 150 ή 180 χιλιάδες ευρώ ετησίως που θα είναι το ενοίκιο της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν φτάνουν για τα τρέχοντα έξοδα του σωματείου. Στην παρούσα φάση η Ανόρθωση έχει μεγάλη ανάγκη τον κ. Πουλλαϊδη. Σε βάθος χρόνου όμως και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος χρειάζεται μια ενισχυμένη Ανόρθωση σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που είναι αδύνατο να γίνει εφόσον μειωθεί το ποσό που θα καταβάλλεται στο σωματείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ