aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Στη μικρή λίστα Γιανέφσκι και Μίλανιτς – Θέμα ημερών η απόφαση

Ανόρθωση: Στη μικρή λίστα Γιανέφσκι και Μίλανιτς – Θέμα ημερών η απόφαση

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα προπονητή στην Ανόρθωση. Ο Νεόφυτος Λάρκου και ο στενός συνεργάτης του, Σάββας Δαμιανού, έπεσαν με τα μούτρα στη διαδικασία εξεύρεσης του νέου προπονητή. Μάλιστα, στόχο του αθλητικού διευθυντή της «Κυρίας» είναι η πρόσληψη του αντί-Κετσπάγια το συντομότερο δυνατό, ώστε ο νέος προπονητής να συμμετάσχει στη διαδικασία στελέχωσης του ρόστερ.

Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν πως στην ομάδα της Αμμοχώστου για να ελαχιστοποιήσουν το ποσοστό αποτυχίας δίνουν προτεραιότητα σε προπονητή με προϋπηρεσία στην Κύπρο, ο οποίος να έχει εικόνα από τη δυναμική του πρωταθλήματος και των ομάδων, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κόκκινη γραμμή και να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόσληψης τεχνικού χωρίς εμπειρία στο νησί. Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει σημαντικό ξεσκόνισμα βιογραφικών και ξεσκαρτάρισμα ονομάτων και έχει καταρτιστεί μια μικρή λίστα με υποψήφιους προπονητές. Σε αυτή, βρίσκονται σε περίοπτη θέση οι Τσεντομίρ Γιανέφσκι και Ντάρκο Μίλανιτς. Πρόκειται για δύο προπονητές με σημαντικές παραστάσεις στην καριέρα τους και εμπειρία από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Σκοπιανός προπονητής είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου της σεζόν 2020-21 και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Εθνική της Νοτίου Αφρικής. Στο πρόσφατο παρελθόν το όνομά του απασχόλησε τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΛ και την Ομόνοια.

Όσον αφορά τον Ντάρκο Μίλανιτς είναι ζυμωμένος στον πρωταθλητισμό, αφού πανηγύρισε έξι φορές το πρωτάθλημα Σλοβενίας με την Μάριμπορ. Επίσης, υπό την καθοδήγηση του 54χρονου προπονητή η Μάριμπορ κατέκτησε τέσσερις φορές το Κύπελλο, δύο φορές το Σούπερ Καπ, ενώ συμμετείχε μία φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο του Γιουρόπα Λιγκ. Τον Ιανουάριο του 2013, ο Μίλανιτς, αναδείχθηκε Σλοβένος προπονητής της χρονιάς για το 2012 κερδίζοντας τους τρεις εγχώριους τίτλους. Η προπονητική του καριέρα άρχισε στην Γκόριτσα, ενώ εργάστηκε ακόμα σε Στουρμ Γκρατς, Λιντς και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τελευταίος του σταθμός η Πάφος FC, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέλαβε θέση στην πρώτη εξάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ