aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πάει στην «Αρένα» που την πληγώνει

Ανόρθωση: Πάει στην «Αρένα» που την πληγώνει

Από την αφιλόξενη έδρα της ΑΕΚ περνά για την Ανόρθωση ο δρόμος της επιστροφής στις νίκες. Η ομάδα της Αμμοχώστου αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο τους κιτρινοπράσινους στην «Αρένα», για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και καλείται να φύγει νικήτρια από το νεόδμητο γήπεδο της Λάρνακας μόλις για δεύτερη φορά.

Από τον Οκτώβριο του 2016 όταν άνοιξε τις πύλες της η «Αρένα» μέχρι σήμερα, Ανόρθωση και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν για το πρωτάθλημα εννέα φορές. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου κατάφεραν να πανηγυρίσουν «διπλό» μόνο μία φορά. Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου 2019, με τέρματα των Καλτσά και Οκριασβίλι η «Κυρία», υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια, κέρδισε με 2-1. Τέσσερις φορές οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και άλλες τόσες η Ανόρθωση έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι. 12 γκολ κατά και 7 υπέρ είναι ο συντελεστής τερμάτων, αριθμοί που επιβεβαιώνουν τον βαθμό δυσκολίας της επικείμενης αναμέτρησης.

Η κακή αρχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα δεν παρασύρει κανέναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Άλλωστε, πρόκειται για μια ομάδα που απέδειξε τις δυνατότητες της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μετρά μόλις μία εντός έδρας ήττα στους τελευταίους ένδεκα αγώνες πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στο ματς της πρεμιέρας κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον Ολυμπιακό, ενώ για την 3η αγωνιστική επιβλήθηκε με 2-0 της Καρμιώτισσας στο «Αμμόχωστος». Η εντός έδρας απώλεια βαθμών με τον Ακρίτα προκάλεσε μουρμούρα και έφερε προβληματισμό στις τάξεις των κυανόλευκων, όμως όλοι όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα δηλώνουν πίστη στο πλάνο που λειτουργεί από την αρχή του καλοκαιριού.

Τονίζεται πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και ευελπιστούν πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα λειτουργήσει ευεργετικά για ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ήταν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας. Αν και νωρίς στη σεζόν, οι αγώνες με ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός) είτε θα βάλουν το τρένο στις ράγες είτε θα πυκνώσουν επικίνδυνα τα μαύρα σύννεφα πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ