aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση-Ομόνοια: «Χ»άθηκαν στις κάρτες, στις ευκαιρίες και στην ένταση (vid)

Ανόρθωση-Ομόνοια: «Χ»άθηκαν στις κάρτες, στις ευκαιρίες και στην ένταση (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δεν χαμογέλασε καμία! Ισόπαλο (1-1) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ορεξάτες οι δύο ομάδες, κατέγραψαν αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφερε καμία από τις δύο να πάρει το τρίποντο.

Για τους πράσινους άνοιξε το σκορ ο Σενέ στο 15’, ενώ οι κυανόλευκοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 45’ με τον Οκριασβίλι που ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Ντέρμπι με τα όλα του, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, εννέα κίτρινες κάρτες (!), πέντε για τους γηπεδούχους και τέσσερις για τους φιλοξενούμενους. Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Παπουλή την ενεργό δράση αλλά και του Βγκοτς, ενώ ο Ντούρις αγωνίστηκε για λίγο κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Το ματς…

Ορεξάτες παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες που σημείωσαν πολύ καλές προϋποθέσεις με το… καλημέρα. Ο Μαυρίας βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόρια στο 3’, ενώ ο Λούφτνερ ανέκοψε το σουτ του Χούσμπαουερ ο οποίος προηγουμένως απέφυγε εξαιρετικά δύο αντιπάλους. Το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 15’ με τον Σενέ, όταν ο Σενεγαλέζος υποδέχθηκε την μπάλα ωστόσο παρόλο που «μπερδεύτηκε» την έστειλε στα δίκτυα ενώ… έπεφτε (!). Η Ανόρθωση προσπάθησε να ισοζυγίσει και πήρε την κατοχή και στο 37’ το γυριστό σουτ του Μαργκάσα δεν βρήκε στόχο αλλά τον Φαμπιάνο σε εγρήγορση.

Ένα λεπτό αργότερα η Ομόνοια έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Σενέ έδωσε με κεφαλιά στον Παπουλή, όμως ο κίπερ της «Κυρίας» απέκρουσε πριν ο Ελλαδίτης σκοράρει. Στο 44’ η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε πέναλτι μετά πέσιμο του Καλτσά στην περιοχή. Ο Λανγκ φαίνεται πως βάζει το χέρι του στην πλάτη του Ελλαδίτη, και ο ρέφερι, Κυριάκος Χριστοδούλου, έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Οκριασβίλι δεν αστόχησε, ενώ οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν πως υπήρχε παίκτης της «Κυρίας» στην περιοχή κατά την διάρκεια της εκτέλεσης.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες φάνηκε πως φύλαγαν τα… νώτα τους, ωστόσο η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε την υπεροχή και κατέγραψε προϋποθέσεις όμως η Ομόνοια για άλλο ένα παιχνίδι είχε τον… κέρβερο Φαμπιάνο που δήλωσε παρών σε 2-3 καθοριστικές στιγμές. Μάλιστα, η «Κυρία» στο 82’ κατέγραψε σπουδαία φάση όταν ο Μανιάς έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαργκάσα, όμως ο Βραζιλιάνος κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 90’+1 ο Χριστοφή έχασε μια… άχαστη ευκαιρία καθώς εντελώς μόνος απέναντι από τον Φαμπιάνο έστειλε την μπάλα ψηλά έξω. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Κορέια, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Χουσμπάουερ (46′ Κ. Αρτυματάς), Καλτσάς (66′ Χριστοφή), Οκριασβίλι (82′ Ελουντού), Μανιάς.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Γκόμεθ (66′ Γκόμες), Κούσουλος, Παπουλής (46′ Ασάντε), Τιάγκο, Μποτεάκ, Σενέ (70′ Ντούρις).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σκόρερ: 45′ Οκριασβίλι (πέναλτι) / 15′ Σενέ

Κίτρινες: Μανιάς, Καλτσάς, Βργκοτς, Ελουντού, Νταουσβίλι / Γκόμεθ, Παπουλής, Μαυρίας, Κούσουλος

Αποβολές:

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτής.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Δημήτρης Κουμή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ