aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Οι φιλοδοξίες και το πλάνο ενίσχυσης

Ανόρθωση: Οι φιλοδοξίες και το πλάνο ενίσχυσης

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η Ανόρθωση κατάφερε να κλείσει με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις για το 2018. Η επιβλητική νίκη με 3-0 στη Λεμεσό επί της ΑΕΛ έστειλε ηχηρά μηνύματα. Η ομάδα της Αμμοχώστου απέδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και φιλοδοξίες. Το τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε του 2018, της δίνει τη δυνατότητα να δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στο πρώτο μέρος διατήρησε το μηδέν, σκόραρε με τον Ντούρις αν και δεν ήταν καλύτερη, ενώ στην επανάληψη εκμεταλλεύθηκε τα ρίσκα που πήρε η ΑΕΛ (άφησε πολλούς κενούς χώρους), πετυχαίνοντας άλλα δυο τέρματα (Μικελτάντζε, Ντούρις). Η «Κυρία» ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου αφήνουν στην άκρη το αγωνιστικό σκέλος και επικεντρώνονται στην ενίσχυση. Επίσημα δεν έχει ενημερωθεί κανείς ποδοσφαιριστής ακόμη ότι είναι εκτός πλάνων, όμως θεωρείται δεδομένο ότι την πόρτα της εξόδου θα περάσει ο Σεκού Σισέ. Βέβαια, φαίνεται ότι ο Στρέπελ περιμένει να εντοπίσει και να συμφωνήσει με ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα άκρα της επιθετικής γραμμής και μετά ίσως ενημερωθεί ο Σισέ. Πέραν από ακραίο επιθετικό, θα αποκτηθεί «οκτάρι», όμως δεν υπάρχουν προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της Ανόρθωσης είχε πρόσφατα επαφές με τον Μάριο Φελγκέιρας για να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Ο Πορτογάλος που έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και να αποχωρήσει δεν θα αδειάσει θέση στο ρόστερ μιας και δεν είναι δηλωμένος στον κατάλογο. Στην Ανόρθωση όμως θέλουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του και ίσως υπάρξει νέα συνάντηση.

Ένα άλλο σενάριο αναφέρει ότι θα γίνει και τρίτη προσθήκη που θα αφορά ποδοσφαιριστή κάτω των 23. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Στέμερ ίσως αποτελέσει παρελθόν. Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν συζητήσεις της διοίκησης με τον Στρέπελ, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι κύριοι στόχοι και να αρχίσουν επαφές. Στόχος είναι η ομάδα να βρει τους καταλληλότερους ποδοσφαιριστές που θα μπουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ομάδα και να δώσουν σημαντικές βοήθειες προς την υλοποίηση των στόχων. Υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμη και στην «Κυρία» θέλουν να είναι σίγουροι για τις επιλογές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ