aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Νόβοτνι έδωσε το σύνθημα, ο Κετσπάγια «έδειξε» τον Ροντέν

Ανόρθωση: Ο Νόβοτνι έδωσε το σύνθημα, ο Κετσπάγια «έδειξε» τον Ροντέν

Δέκα χρόνια πριν ο Σόμα Νόβοτνι χαρακτηρίστηκε από τους υπεύθυνους του τμήματος ανίχνευσης ταλέντων της Νάπολι ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Τύπος της Ιταλίας στις αναφορές της εποχής για την απόκτηση του τότε 17χρονου Ούγγρου επιθετικού από τους «παρτενοπέϊ» έσταζε «μέλι» για τον ποδοσφαιριστή που αποτελεί την πρώτη χειμερινή μετεγγραφή της Ανόρθωσης. Στην ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Νόβοτνι δεν κατάφερε να στεριώσει και παραχωρήθηκε δανεικός σε αρκετές ομάδες, έως ότου πωληθεί για 150.000 ευρώ το 2016 στην Σιντ Τρουιντέν Βελγίου.

Ακολούθησε πέρασμα από την Κορέα και την Ουίπεστ προτού μετακομίσει στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Μπόχουμ. Ούτε η δεύτερη απόπειρα για καριέρα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν απέφερε καρπούς. Έξι συμμετοχές και ένα γκολ είναι ο απολογισμός του Νόβοτνι στη Γερμανία.

Στα 27 του χρόνια ο Ούγγρος επιθετικός δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο του τρίτου επιθετικού στη γερμανική ομάδα και πείσθηκε για την προοπτική της Ανόρθωσης. «Γεια σας φίλοι της Ανόρθωσης, είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα σε αυτό το κλαμπ και ελπίζω να έχουμε πολλές επιτυχίες στο μέλλον», είπε ο Νόβοτνι λίγο μετά την υπογραφή συμβολαίου με την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία επισημοποίησε τη συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι το Μάιο του 2023.

Ο ύψους 1,85μ. επιθετικός εγγράφηκε ήδη στην ΚΟΠ και έχει δικαίωμα συμμετοχής τόσο στο επόμενο παιχνίδι της Ανόρθωσης, όσο και στο ματς με τον Άρη στις 10 Φεβρουαρίου, καθώς εγγράφηκε στην ΚΟΠ πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης. Οι κυανόλευκοι ευελπιστούν ότι θα τραβήξει κουπί στο σκοράρισμα και επιπλέον η παρουσία του θα βελτιώσει ολόκληρη τη λειτουργία της ομάδας. Το βάρος πέφτει πλέον στην απόκτηση ενός μέσου, με την Ανόρθωση, όπως αποκάλυψε το Goal.com.cy, να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Μάρκους Ροντέν.

Με τον Σουηδό υπάρχει συμφωνία τόσο στο οικονομικό όσο και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και εφόσον μείνει ελεύθερος από την Φροζινόνε θα ντυθεί στα κυανόλευκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ