aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Μια μεγάλη ευκαιρία»!

Ανόρθωση: «Μια μεγάλη ευκαιρία»!

Η συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ για την Ανόρθωση περνάει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», την προσωρινή της έδρα στην προσφυγιά που θεωρείται μία από τις πιο «καυτές» στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Τώρα τελευταία, μάλιστα, θυμίζει όλο και περισσότερο τις παλιές καλές εποχές. Σ’ αυτήν την έδρα λοιπόν, σε έξι βράδια, η ομάδα της Αμμοχώστου θα έχει «μια μεγάλη ευκαιρία» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Να συμμετάσχει και πάλι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την ιστορική πρώτη συμμετοχή και μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ από το δύσκολο μονοπάτι. Με τη θέληση για διάκριση να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και με τον κόσμο στο πλευρό της, είναι πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη φορά τα τελευταία 13 χρόνια.

Κι αυτό χάρις στο χθεσινοβραδινό 0-0 στο Στάδιο «Τότο Τέρνερ», στη Μπερ Σεβά κόντρα στην τοπική Χάποελ. Οι κυανόλευκοι εξασφάλισαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Κατέθεσαν πάθος και ψυχή, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, ενώ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να αποδράσουν ακόμη και με το διπλό. Με κορυφαία, το δοκάρι του Ντέλετιτς στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου. Τακουνάκι-πάσα του Πόποβιτς στον Χριστοδουλόπουλο, δυνατό συρτό σουτ από τον Ελλαδίτη, ο Αρούς απέκρουσε ασταθώς και ο Ντέλετιτς στην επαναφορά, από πολύ κοντά είδε την μπάλα να του παίζει πολύ άσχημο παιχνίδι προσκρούοντας στο δοκάρι.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πανομοιότυπη στο μεγαλύτερο διάστημά της. Οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Λίγο η εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά των κυανόλευκων, λίγο η αδυναμία των γηπεδούχων να δημιουργήσουν υπό σωστές προϋποθέσεις έφερε στο φινάλε τη λευκή ισοπαλία. Η αδυναμία σκοραρίσματος της Χάποελ Μπερ Σέβα, αποτελεί παράσημο για τους κυπελλούχους Κύπρου, αφού στο ίδιο γήπεδο στα δύο τελευταία παιχνίδια της φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη βουλγαρική Άρντα (4-0) κι άλλα τέσσερα την πολωνική Σλασκ (4-0).

Ο Λόρια ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε, ο Αραγιούρι «καθάρισε» πολλές φάσεις με τη βοήθεια του Ρισβάνη, οι πλάγιοι αμυντικοί βοήθησαν σημαντικά και στην αναχαίτιση και στη δημιουργία και περνούν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, σε έναν αγώνα στον οποίο οι γηπεδούχοι είχαν 19 τελικές προσπάθειες και οι φιλοξενούμενοι εννέα. Σπουδαία δουλειά έγινε και στη μεσαία γραμμή, με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τον Αρτυματά. Η Χάποελ με προπονητή τον Ρόνι Λέβι και δύο πρώην κυανόλευκους στην ενδεκάδα της, έγινε πιο πιεστική στο β’ ημίχρονο κυρίως με μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο κι έτσι το τελικό 0-0 δίνει το δικαίωμα στους κυπελλούχους μας να αισιοδοξούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ