aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Με το ζόρι στο 1/3

Ανόρθωση: Με το ζόρι στο 1/3

Αποκαρδιωτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ανόρθωση στο στάδιο «Αλιάνζ» της Βιέννης και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα για τη σεζόν 2021-22. Στην ομάδα της Αμμοχώστου εύχονται το ευρωπαϊκό οδοιπορικό να είναι μακρύ και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη, όμως με εμφανίσεις όπως η χθεσινή το όνειρο της συμμετοχής σε όμιλο μετά από 13 χρόνια δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνοι, η «Κυρία» δεν είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο της… σειράς, αλλά τη δευτεραθλήτρια ομάδα της 10ης χώρας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, η οποία μάλιστα ήταν σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Σύμφωνοι, οι κυανόλευκοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τον κορωνοϊό κατά την περίοδο προετοιμασίας τους, με αποτέλεσμα να αναβληθούν φιλικά παιχνίδια και να χάσουν προπονήσεις βασικοί ποδοσφαιριστές.

Όμως, η εικόνα που παρουσίασαν οι κυπελλούχοι Κύπρου δεν ήταν αντάξια ομάδας που διεκδικεί είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οι κυανόλευκοι πλήρωσαν τις αδυναμίες και την ολιγωρία τους σε καθοριστικές φάσεις του αγώνα και έκαναν την Ραπίντ να φαίνεται μεγαθήριο. Αργοί σε ιδέες και σώμα, ανύπομποροι να κρατήσουν μπάλα και ακίνδυνοι επιθετικά οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και οι Αυστριακοί ανανέωναν τις επιθετικές τους προσπάθειες.

Η Ανόρθωση, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ, δημιούργησε πέντε τελικές προσπάθειες με μόλις μια στον στόχο, έναντι 21 της Ραπίντ (εννέα στον στόχο). Το αρνητικό στοιχείο για τους κυανόλευκους είναι πως η ομάδα του Ντιέτμαρ Κούμπαουερ στα προηγούμενα τέσσερα επίσημα παιχνίδια της, δύο στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα, ήταν αρκετά ευάλωτη ανασταλτικά. Συγκεκριμένα η ΛΑΣΚ δημιούργησε 13 τελικές, ενώ στα προηγούμενα τρία ματς απέναντι σε Χάρτμπεργκ και Σπάρτα Πράγας δις, η Ραπίντ δέχτηκε 19, 15 και 11 τελικές προσπάθειες αντίστοιχα. Δηλαδή, 58 συνολικά τελικές προσπάθειες σε τέσσερα ματς, με μέσο όρο 14.5 ανά παιχνίδι.

Με λίγα λόγια, η Ανόρθωση με το ζόρι έπιασε το ένα τρίτο του μέσου όρου των ευκαιριών που καταγράφει ο εκάστοτε αντίπαλος της Ραπίντ τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ