aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Λείπει ο Μαργκάσα; Λοιπόν, κάτσε και μέτρα…

Ανόρθωση: Λείπει ο Μαργκάσα; Λοιπόν, κάτσε και μέτρα…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η αντικατάσταση μη διαθέσιμων ποδοσφαιριστών (εξαιτίας τραυματισμού ή τιμωρίας) ήταν και παραμένει ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που κερδίζει τις εντυπώσεις στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, για την ποιότητα και την σταθερότητα που το χαρακτηρίζει. Πρώτη θέση με 17 βαθμούς, καλύτερη επίθεση με 17 τέρματα ενεργητικό και κορυφαία άμυνα με μόλις δύο γκολ παθητικό.

Η «Κυρία» με «μαέστρο» τον Ρούβεν Ράγιος, ο οποίος πρόλαβε σε έξι ματς να σκοράρει εφτά τέρματα και να πιστωθεί τέσσερις ασίστ βελτιώνεται συνεχώς και πέραν της ουσίας στα τελευταία παιχνίδια προσφέρει και θέαμα. Κόντρα σε Δόξα και Ολυμπιακό κατέγραψε απολογισμό τερμάτων 10-0, απέναντι στην Ομόνοια υπερίσχυσε έστω και αν δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα, ενώ επιβλήθηκε κατά κράτος του Απόλλωνα.

Στην έως τώρα διαδρομή της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα ο Τιμούρ Κετσπάγια κατάφερε να καλύψει τα κενά που παρουσιάστηκαν εξαιτίας τραυματισμών χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του συνόλου. Ο Μανθάτης ήταν εξαιρετικός όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Οκριασβίλι, ενώ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Εγγλέζου δεν άφησε να φανεί το κενό του Σελίν. Ο Κετσπάγια δήλωσε πολλάκις ότι έχει μεγάλο ποσοτικά ρόστερ, το εμπιστεύεται και το δείχνει εμπράκτως. Ο Κατσαράβα από παγκίτης έγινε βασικός, ευκαιρία πήρε και ο Κοφί, ενώ υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστής που περιμένουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Μαργκάσα πάει στον αξονικό τομογράφο

Νταουσβίλι, Βασιλακάκης, Ιωάννου, Στυλιανού και Χατζηβασίλης είναι πέντε ποδοσφαιριστές που προς το παρόν δεν έχουν ρόλο βασικού στην ομάδα (ο πρώτος ήταν στην ενδεκάδα μόνο στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ), όμως χαίρουν της εμπιστοσύνης της τεχνικής ηγεσίας και θα κληθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν να προσφέρουν λύσεις.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο ντέρμπι της Αμμοχώστου με τη Νέα Σαλαμίνα θα κληθεί να βρει τον αντικαταστάτη του Ρενάτο Μαργκάσα, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό και δεν θα είναι διαθέσιμος. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις (!) διαθέσιμες επιλογές έχει ο Γεωργιανός τεχνικός για τη θέση δίπλα στον Κώστα Αρτυματά, που πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ο ένας εκ των δύο ανασταλτικών μέσων στο «Αμμόχωστος».

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Ο όρος ανανέωσης στο συμβόλαιο του Ράγιος

Νταουσβίλι, Κοφί, Βασιλακάκης και Ιωάννου μπορούν να καλύψουν το κενό του Μαργκάσα. Τέσσερις ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλοι πιο ανασταλτικοί και άλλοι με περισσότερες δημιουργικές ικανότητες. Ο Κετσπάγια ανάλογα με τον τακτικό προσανατολισμό που θα επιλέξει θα πάρει και την ανάλογη απόφαση. Από επιλογές, πάντως, να… φαν και οι κότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ