aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Κάποιοι Γεωργιανοί, μερικοί Ελλαδίτες και «ασήμαντοι» στην Κύπρο

Ανόρθωση: Κάποιοι Γεωργιανοί, μερικοί Ελλαδίτες και «ασήμαντοι» στην Κύπρο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ 

Δεν έτυχε, πέτυχε! Ο Τιμούρ Κετσπάγια ακολούθησε τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη «συνταγή» το περασμένο Καλοκαίρι όταν πρόσθετε ένα προς ένα τα κομμάτια στο παζλ της νέας Ανόρθωσης. Ο Γεωργιανός προπονητής δεν πήγε στα «τυφλά» σε καμία από τις επιλογές του και «έκτισε» την «Κυρία» με ποδοσφαιριστές που είτε γνώριζε προσωπικά, είτε ξεκάθαρη και απόλυτη άποψη για τη δυναμικότητά τους.

Μάλιστα, πλην της περίπτωσης Γιάννη Γιαννιώτα, τον οποίο είχε δηλώσει δημόσια ότι ήθελε να φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» προτού συμφωνήσει με τον Απόλλωνα, δεν είδε κάποια από τις επιθυμίες του να μην πραγματοποιείται. Ο 51χρονος τεχνικός είχε «σύμμαχο» τον χρόνο, καθώς πριν καν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν είχε δώσει τα χέρια με τον Χρήστο Πουλλαΐδη, ενώ ήξερε και το ύψος του διαθέσιμου μπάτζετ. Έτσι, στρώθηκε από νωρίς στη δουλειά με σκοπό να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον μετεγγραφικό σχεδιασμό ξέροντας πως αν είχε από την αρχή της προετοιμασίας τον βασικό κορμό της ομάδας θα βοηθούσε στην ομοιογένεια μίας ομάδας με αρκετά νέα πρόσωπα.

Ο Τιμούρ το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, αφού το 75%-80% του ρόστερ ήταν «κλειστό» από νωρίς με εξαιρέσεις τους Καλτσά και Σαντίκ, οι αποκτήθηκαν αργότερα. Όσον αφορά τις επιλογές που έγιναν; Ο Κετσπάγια επέλεξε τρεις συμπατριώτες του και με τη βοήθεια του Κιγκλάντζε τους έφερε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Γεωργίας, Λόρια, ο ακραίος επιθετικός Οκριασβίλι για τον οποίο είχε εξαιρετική άποψη και ήταν σίγουρος πως παρά την αγωνιστική απραξία του μπορεί να κάνει τη διαφορά και το «σκυλί» ειδικών αποστολών, ο Νταουσβίλι.

Διαβάστε επίσης: Βάζει πίεση… εγρήγορσης στις «ρεζέρβες» ο Τιμούρ

Όπως συνήθιζε και στην πρώτη του θητεία ως προπονητής της Ανόρθωσης ο Κετσπάγια κοίταξε αρκετά την ελλαδική αγορά. Αφού δεν «έκατσε» η περίπτωση Γιαννιώτα έδωσε εντολή απόκτησης του Καλτσά. Ενός ποδοσφαιριστή που διαθέτει τα χαρακτηριστικά που λατρεύει ο Γεωργιανός στους ακραίους επιθετικούς. Ταχύτητα, διεισδυτικότητα και προσήλωση στον ανασταλτικό τομέα. Γνώριμη επιλογή για τον Κετσπάγια είναι ο Γιώργος Μανθάτης από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ για τις περίπτωση του Γκαλίτσιου δεν χρειαζόταν συστάσεις, καθώς τον είχε παρακολουθήσει αρκετές φορές και γνώριζε ότι ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που ήθελε να φτιάξει.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Αεροπορία, βάλλεστε!

Από εκεί και πέρα, ο Κετσπάγια απέδειξε ότι έχει «μάτι» με τις επιλογές τριών παικτών από την εγχώρια αγορά, οι οποίοι για τις άλλες μεγάλες ομάδες του νησιού κρίθηκαν ως περιττοί ή ανίκανοι να προσφέρουν. Ο Αρτυματάς ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στον ΑΠΟΕΛ, ο Μαργκάσα εκδιώχθηκε από την Ομόνοια για τους γνωστούς λόγους και παρά την επιθυμία του δεν βρήκε συμβόλαιο σε άλλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους πριν καταλήξει στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ο Σαντίκ πριν και μετά τη μετεγγραφή του στην Ισπανία προτάθηκε σε όλες τις ομάδες του νησιού.

Αυτός ήταν κι αυτός είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Προπονητής που «κτίζει» καριέρες, «ανασταίνει» ποδοσφαιριστές και δημιουργεί ομάδα συνόλου… Η συνέχεια στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ