aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αεροπορία, βάλλεστε!

Ανόρθωση: Αεροπορία, βάλλεστε!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Tο… γλυκό αριστερό πόδι του Ρούβεν Ράγιος και η ικανότητα της Ανόρθωσης στις στατικές φάσεις κάνουν, μέχρι στιγμής, τη διαφορά στη φετινή «Κυρία». Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια χαρακτηρίζεται για το ομαδικό πνεύμα και την προσήλωση στην τακτική του προπονητή της, εντούτοις το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ισπανού επιτελικού μέσου σε συνδυασμό με την παρουσία υψηλόσωμων ποδοσφαιριστών αποτελούν το ισχυρό όπλο για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Πέντε από τα εφτά τέρματα που σημείωσαν οι κυανόλευκοι στο πρωτάθλημα προήλθαν από στατικές φάσεις, ενώ σχεδόν κάθε φορά που η Ανόρθωση κερδίζει κόρνερ ή φάουλ περιμετρικά της αντίπαλης περιοχής δημιουργεί ευκαιρία για γκολ. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, o Γκαλίτσιος σκόραρε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, ο οποίος άλλες τρεις φορές «σημάδεψε» το κεφάλι του Κώστα Αρτυματά με τον Κύπριο μέσο ισάριθμες φορές να «άγγιζει» το γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Συστάσεις Κετσπάγια στα αποδυτήρια

Η δυναμική της Ανόρθωσης στις στατικές φάσεις μόνο τυχαία δεν είναι. Πέραν της ικανότητας του Ράγιος στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ, ο 33χρονος μέσος έχει δουλέψει αρκετά και έχει βελτιώσει κατά πολύ το ποσοστό ευστοχίας στις μακρινές εκτελέσεις φάουλ. Τις πλείστες φορές που ο Ισπανός σεντράρει προς την αντίπαλη περιοχή σε στατική φάση βρίσκει κεφάλι συμπαίκτη του, γεγονός που φέρνει σε θέση «βολής» την «Κυρία». Επιπλέον, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει «μαζέψει» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μπόλικους υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές με ικανότητα στον «αέρα».

Ο μέσος όρος ύψους της ενδεκάδας που αγωνίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα είναι 1,84μ., αριθμός αρκετά μεγάλος. Μόλις δύο ποδοσφαιριστές, οι Μαργκάσα και Καλτσάς έχουν ύψος κάτω του 1,80μ., γεγονός που «πονοκεφαλιάζει» κάθε αντίπαλο.  Οι δύο τελευταίοι είναι αυτοί που μένουν στη μεσαία γραμμή φυλάγοντας… Θερμοπύλες, επομένως εφτά- εξαιρείται ο τερματοφύλακας Λόρια και ο εκτελεστής των στατικών φάσεων Ράγιος- πανύψηλοι παίκτες καραδοκούν στα αντίπαλα καρέ.

Σίλντενφελντ (1,91μ.), Βργκοτς (1,94μ.), Σελίν (1,85μ.), Γκαλίτσιος (1,83μ.), Αρτυματάς (1,84μ.), Οκριασβίλι (1,81μ.) και Σαντίκ (1,91μ.), αποτελούν την «αεροπορία» της Ανόρθωσης, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν επίσης οι Ντούρις (1,83μ.) και Κατσαράβα (1,98μ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ