aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Εν αρχή ην η άμυνα

Ανόρθωση: Εν αρχή ην η άμυνα

Με τα μούτρα στη δουλειά έπεσε ο Τσίσκο Μουνιόθ. Ο Ισπανός τεχνικός σήκωσε τα μανίκια με στόχο να επαναφέρει την Ανόρθωση στις ράγες των επιτυχιών. Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ και η άμεση αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της «Κυρίας» σκόρπισαν προβληματισμό και αμφισβήτηση.

Μπορεί ο Ντάρκο Μίλανιτς να πλήρωσε τη νύφη, αλλά τα πυρά της κριτικής είχαν αποδέκτες τόσο τον αθλητικό διευθυντή, Νεόφυτο Λάρκου, όσο και τη διοίκηση. Ο νέος προπονητής των κυανόλευκων, στην παρουσίασή του, έδωσε σύνθημα ενότητας και ζήτησε από τους φίλους της Ανόρθωσης να παραμείνουν στο πλευρό της ομάδας.

O 42χρονος τεχνικός σε κάθε ευκαιρία εκφράζει στους ποδοσφαιριστές ότι πιστεύει στις δυνατότητές τους και έθεσε ως πρώτιστο μέλημα τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας. Τα οκτώ γκολ παθητικό είναι πάρα πολλά για μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και κατατάσσουν την ομάδα της Αμμοχώστου ως την τέταρτη χειρότερη του πρωταθλήματος.

Μόλις μία φορά διατήρησε το μηδέν παθητικό στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Αδυναμία που εντόπισε άμεσα ο Μουνιόθ και μέσα από τη συνολική λειτουργία της ομάδας θέλει να βελτιώσει άμεσα. «Λέξη κλειδί για μένα είναι η ισορροπία. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε καλή επίθεση και πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα», δήλωσε ο Ισπανός.

Το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 6η αγωνιστική είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας, όμως υπάρχει πίστη για ιδανικό νέο ξεκίνημα. Ενδεχόμενη επιτυχία επί των πρωταθλητών θα επαναφέρει τα χαμόγελα στην Ανόρθωση και ο Τσίσκο Μουνιόθ θα κερδίσει χρόνο, ώστε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές. Παρά την κάκιστη αρχή της «Κυρίας» στη σεζόν, η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις στους πέντε βαθμούς και προφανώς μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους της στις 31 αγωνιστικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ