aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση: Δεν ήταν συνεπής στο ιστορικό ραντεβού

Aνόρθωση: Δεν ήταν συνεπής στο ιστορικό ραντεβού

Το όνειρο για θετικό ξεκίνημα στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ ξεθώριασε για την Ανόρθωση. Η Παρτίζαν Βελιγραδίου έφυγε νικήτρια από το ΓΣΠ με 2-0 κι είναι πλέον σε πλεονεκτική θέση για τις προνομιούχες θέσεις. Η κυπελλούχος μας δεν ήταν συνεπής στο ιστορικό ραντεβού μετά από 13 χρόνια.

Έκανε κακή εμφάνιση, υπέπεσε σε σωρεία λαθών κι υπέκυψε φυσιολογικά απέναντι σε μια πιο έτοιμη, πιο ποιοτική και πιο γρήγορη ομάδα. Τα πράγματα δυσκολεύουν για την «Κυρία», αφού στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το φαβορί του ομίλου τη Γάνδη, όπου πρέπει να έχει βαθμολογικό κέρδος για να έχει πλεονέκτημα για τη δυάδα.

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων, από το πρώτο ημίχρονο ήταν θέμα ποιότητας και ταχύτητας. Οι Σέρβοι υπερτερούσαν σαφώς και στους δύο συγκεκριμένους τομείς κι έτσι η Παρτίζαν βρέθηκε μπροστά στο σκορ, ενώ είχε υπερδιπλάσιες προσπάθειες για γκολ (8 έναντι δύο της «Κυρίας»). Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε επτά κόρνερ έναντι ενός. Εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα και την ποιότητά τους οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολλά ρήγματα ιδιαίτερα από τα δύο άκρα όπου οι Κορέα (δεξιά) και Κορέια (αριστερά) βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά.

Στη μοναδική φάση στο πρώτο μέρος που ακούστηκε ένα μακρόσυρτο «αχ» στο ΓΣΠ ήταν στην εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από 35 μέτρα (11’). Ο Ελλαδίτης εξαπέλυσε έναν κεραυνό που απόκρουσε με υπερένταση ο Σέρβος τερματοφύλακας. Όλες οι υπόλοιπες καλές στιγμές ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Προειδοποίησαν με τους Μιλίκοβιτς (9’) Σκέκιτς (15’), είχαν δοκάρι στο 36’ με τον Σκέκιτς που ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και στο 41’ άνοιξαν το σκορ.

Στη γρήγορη αντεπίθεση οι κυανόλευκοι άφησαν κενούς χώρους, ο Μάρκοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια και έκανε το σουτ, ο Γεωργιανός απέκρουσε ασταθώς και έδωσε την ευκαιρία στον Μένινγκ να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίκτυα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης μπας και αλλάξει κάτι, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Κι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο φαινόταν στο γήπεδο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Λάθη επί λαθών ως απόρροια της κακής ψυχολογίας που… έπεσε στα τάρταρα όταν έγινε το 0-2. Στο 68’ ο Γκόμες υποδέχθηκε υποδειγματικά την μπάλα, γύρισε και «εκτέλεσε» τον Λόρια που ήταν δύσκολο να αντιδράσει.

Στο υπόλοιπο διάστημα, οι Σέρβοι φρόντισαν να διασφαλίσουν το τεράστιο προβάδισμα που είχαν, ενώ οι κυανόλευκοι λειτούργησαν με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Ντέλετιτς που μπήγε ως αλλαγή έκανε κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά ήταν ίσως ο μοναδικός μεσοεπιθετικός που «στρίμωξε» τους Σέρβους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ