aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αποδυτήρια… μπαρουταποθήκη!

Ανόρθωση: Αποδυτήρια… μπαρουταποθήκη!

Η κατάσταση στην Ανόρθωση θυμίζει την αρχαία ελληνική ρήση «ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται». Ουσιαστικά προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, για να είναι έτοιμη σε δύο ημέρες να παρουσιαστεί με αξιοπρέπεια απέναντι στη Γάνδη για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ως απότοκο της πέμπτης ήττας της «Κυρίας» σε εννέα αγώνες, άνοιξε η πόρτα της εξόδου και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα κλείσει και ποιοι –τελικά– ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν. Στην πρώτη φάση των αποχωρήσεων «συμμετέχουν» οι δύο σέντερ φορ, ο Κάιλ Λάφερτι και ο Νίκα Κατσαράβα! Οι «ψηλοί» θεωρούνται παρελθόν μέχρι νεωτέρας… Επισήμως δεν ανακοινώνεται τίποτα, αλλά η απόφαση έχει παρθεί από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Και θεωρείται οριστική. Θα προπονούνται μόνοι τους μέχρι να καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις και να εκδοθεί το διαζύγιο.

Δύο ποδοσφαιριστές, επιλογή του Γεωργιανού τεχνικού, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν θα ξαναφορέσουν τη φανέλα με τον φοίνικα στο στήθος και φεύγουν κακήν κακώς. Εντός του αγωνιστικού χώρου δεν προσέφεραν και πολλά, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του Κετσπάγια για την αποχώρηση τους δεν πάρθηκε με αγωνιστικά κριτήρια. Με την ολοκλήρωση του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, στα αποδυτήρια της «Κυρίας» έγινε του Κουτρούλη ο γάμος!

Αρχικά είχαμε καυγά ανάμεσα στον Κάιλ Λάφερτι και τον προπονητή του. Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έντονη λογομαχία και… ιπτάμενα αντικείμενα. Ακολούθησε, όμως, ακόμη πιο σοβαρό επεισόδιο του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Κατσαράβα, ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι και βαφτιστικός του! «Πάλι καλά που μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και τους χώρισαν», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι έγινε.

Όταν τα αποδυτήρια εξελίσσονται σε μπαρουταποθήκη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Και μετά από τέτοια περιστατικά, ήταν η φυσική εξέλιξη, ο Γεωργιανός τεχνικός να ζητήσει την αποπομπή και των δύο ποδοσφαιριστών. Έχουν ενημερωθεί και οι δύο και ακολουθούν διαπραγματεύσεις.

Μέχρι την ολοκλήρωση του 2021, η Ανόρθωση θα μείνει με σέντερ φορ τον Ονησίφορο Ρουσιά και τους κατά… συνθήκη σέντερ φορ, Δημήτρη Χριστοφή και Λάζαρο Χριστοδουλοπουλο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά το αγωνιστικό μέρος περνάει σε… τρίτη μοίρα μπροστά στα όσα συμβαίνουν στις τάξεις των κυανόλευκων. Το σίγουρο είναι ότι κλίμα έχει στραβώσει επικίνδυνα και κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιος έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο και ποιος μπορεί να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του.

Την πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με την εισήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να διαβούν, επίσης, κατά τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και οι Αζέρ Μπουσουλάτζιτς και Νίκα Νινούα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προσφέρουν αυτά που περίμενε ο προπονητής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ