aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑν μιλούσε το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Αν μιλούσε το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Δύο διαφορετικές ομάδες θα τεθούν απόψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δύο ομάδες οι οποίες έχουν καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να δημιουργήσουν ένα μύθο γύρω από το όνομά τους εδώ και δεκαετίες. Αν είχε μιλιά το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έστω και αν είναι μικρό σε ηλικία θα μας θύμιζε πολλές όμορφες (και δυσάρεστες) ιστορίες. Από τις ξύλινες κερκίδες και τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις ονειρικές ομάδες του Μιτόσεβιτς και τις σπουδαίες ομάδες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και επειδή η μνήμη πολλές φορές εξωραΐζει το παρελθόν επιστρέφουμε…

Σιεού: «Το μεγαλύτερό μας τεστ»

Οργανωμένη με πολλά τρεξίματα και σταθερότητα στην απόδοσή της είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τη φετινή Ανόρθωση. Ανθεκτικό αμυντικά με καλό κράτημα της μπάλας, αλλά στηρίζεται περισσότερο στις ατομικές πρωτοβουλίες των ποδοσφαιριστών του στην επίθεση το φετινό ΑΠΟΕΛ. Η απουσία του Σίλντενφελντ είναι δύσκολο να καλυφθεί στο έπακρον, όμως λόγω της ομοιογένειας και των έμπειρων ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων είναι σε θέση ο αντικαταστάτης του, μάλλον ο Αρτυματάς, να λειτουργήσει σε συγκεκριμένο πλαίσιο έτσι ώστε να μη φανεί τόσο πολύ.

«Την Aνόρθωση και τα μάτια μας»

Η επιστροφή του Καρλάο θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την απουσία του Ρουέδα. Λίγο πολύ και η απουσία του Βινίσιους θα πληρωθεί από τους αξιόλογους υπόλοιπους μέσους που διαθέτει ο Γιώργος Δώνης. Άλλωστε δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση οι Εμπεσίλιο και Ζαχίντ. Αυτό που στερείται η Ανόρθωση είναι την άνεση στο σκοράρισμα, μάλλον να το θέσω ακριβέστερα, σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, τα γκολ της είναι δυσανάλογα. Αντίθετα το ΑΠΟΕΛ εάν καταφέρει να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή είναι επικίνδυνο και με μεγαλύτερη έφεση στο γκολ. Όμως απέναντι σε κλειστές άμυνες ή και οργανωμένες ομάδες δυσκολεύεται να βγάλει πολλές φάσεις.

Aποκαλυπτικό στον Active: Έρχεται ο Πλετ για την Ανόρθωση (pics/vids)

Πρόκειται για ένα ντέρμπι που δύσκολα θα βγει από τα καλούπια που μας έχει συνηθίσει η κάθε ομάδα. Η Ανόρθωση δεν θέλει το ΑΠΟΕΛ στα καρέ της και το ΑΠΟΕΛ δεν επιθυμεί να κρατά μπάλα η Ανόρθωση. Καιρό έχει πάντως η ποδοσφαιρική Κύπρος να ζήσει ένα τέτοιο ντέρμπι έχοντας βαθμολογική σημασία. Αρκετοί παρ’ ότι υποστηρίζουν πως ακόμη είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα και… πρωταθλητές, αλλά επιμένω. Μπορεί ο πρωταθλητής να μη βγαίνει τον Δεκέμβριο, αλλά ένας τίτλος μπορεί να χαθεί Δεκέμβριο μήνα.

Η Αστυνομία για το ντέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ