aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση - Παραλίμνι 0-0 (4-3 πεν.): Ζωντανή στη σεζόν μέσω της άχαρης διαδικασίας

Ανόρθωση – Παραλίμνι 0-0 (4-3 πεν.): Ζωντανή στη σεζόν μέσω της άχαρης διαδικασίας

Η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (4-3) εις βάρος του Παραλιμνίου, αφού στα 120 λεπτά δεν σημειώθηκε γκολ. Έτσι έμεινε ζωντανή στη σεζόν, καθώς μοναδική οδός για διάκριση είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου μέσω της διαδικασίας των πέναλτι εις βάρος του Παραλιμνίου, αφού στα 120 λεπτά δεν σημειώθηκε γκολ. Έτσι έμεινε ζωντανή στη σεζόν, καθώς μοναδική οδός για διάκριση είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη, είχε συντριπτικά με το μέρος της την κατοχή (62%-38%) και τις τελικές προσπάθειες (13-2). Ωστόσο, πότε η αστοχία, πότε ο Παναγιώτου (είχε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις) και πότε η καλή αμυντική λειτουργία του Παραλιμνίου, δεν της επέτρεψαν την επίτευξη τέρματος.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν με νύχια και με δόντια το μηδέν παθητικό, έχοντας στόχο να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις ή στατικές φάσεις. Είχαν μάλιστα τη μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Μέιρα σούταρε εκτός περιοχής και είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι (12’).

Η κανονική διάρκεια δεν έφερε γκολ τελικώς και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ούτε στη συνέχεια παραβιάστηκε κάποια από τις δύο εστίες και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι με τη «Μεγάλη Κυρία» να χαμογελά.

Τέλος παράτασης και πάμε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Παραλίμνι: Ο Σίλβα σκόραρε. 1-0

Ανόρθωση: Ο Σαμπό σκόραρε. 1-1

Παραλίμνι: Ο Βουκσένοβιτς εκτέλεσε, απέκρουσε ο Λόρια. 1-1

Ανόρθωση: Ο Εμπραλίτζε σκόραρε (απέκρουσε προσωρινά ο Παναγιώτου, αλλά του έφυγε η μπάλα). 2-1

Παραλίμνι: Ο Λουσέρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 1-2

Ανόρθωση: Ο Πάντσεον σκόραρε. 3-1

Παραλίμνι: Ο Κατσιάρης σκόραρε. 2-3

Ανόρθωση: Ο Αντονίν εκτέλεσε και ο Παναγιώτου απέκρουσε. 3-2

Παραλίμνι: Ο Ντιαβαρά σκόραρε. 3-3

Ανόρθωση: Ο Χριστοφή σκόρατε και έστειλε την Ανόρθωση στα προημιτελικά. 4-3

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (97′ Αντωνίου), Κορρέα, Παϊσίνιο, Αντωνιάδης (84′ Παρούτης), Κορέια, Ιώαννου (68′ Αντονίν), Τεχέρα (97′ Πάντσεον), Σάμπο, Χριστοφή, Γουαρίς (38′ Εμπραλίτζε).

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσίας): Παναγιώτου, Ντα Σίλβα, Κόρσια, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Πολυκάρπου (104′ Κοτσώνης), Φερνάν (75′ Λουσέρο), Βούκσεβιτς (63′ Κατσιάρης), Λαμί (63′ Κωνσταντίνου), Μέιρα (89′ Ντιαβαρά), Ρουσιάς (75′ Βουτσένοβιτς).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Αμπαρτζουμιάν, Τεχέρα, Κορέια, Σαμπό / Ρουσιά, Μέιρα, Ντα Σίλβα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Kwiatkowski Tomasz.

AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ