aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑφηνιασμένος Απόλλωνας σκόρπισε στους πέντε ανέμους την ΑΕΛ!

Αφηνιασμένος Απόλλωνας σκόρπισε στους πέντε ανέμους την ΑΕΛ!

Αμάν ένας Απόλλωνας. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού σκόρπισαν στους πέντε ανέμους την ΑΕΛ, επικρατώντας δίκαια και πανάξια με 5-1 και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Παπουλής και Μάρκοβιτς με δύο γκολ και Γιούστε οι σκόρερ των γαλάζιων οι οποίοι τιμώρησαν την ΑΕΛ παίζοντας με έξυπνη τακτική και εκμεταλλευόμενος τους ταχύτατους επιθετικούς του.

Πίεσε η ΑΕΛ, τα γκολ ο Απόλλων

Το ξεκίνημα βρήκε την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά θέλοντας να δημιουργήσει προβλήματα στον Απόλλωνα. Παρά την κατοχή που είχαν οι γαλάζιοι δυσκολεύονταν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Βοζίνια. Αυτό μέχρι το 11′ αφού ο Απόλλωνα κατάφερε από στημένη φάση να πάρει το προβάδισμα. Εκτέλεσε ο Ντα Σίλβα το φάουλ, με τον Γιούστε να κάνει την προβολή (ήταν εκτεθειμένος όμως δεν δόθηκε οφσάιντ) στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ βοήθησε σημαντικά τον Απόλλωνα να επιβάλει τον ρυθμό του και να γίνει ακόμα πιο δημιουργικός.

Οι απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Ντα Σίλβα σε δύο περιπτώσεις σταμάτησαν από τον Βοζίνια, ο Βάλε είπε όχι στο τετ α τετ του Τεξέιρα στην μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛ και αφού οι κίτρινες έπεσαν βροχή εκατέρωθεν ήρθε στο 45+4 ο Απόλλωνα να πάρει ισχυρό προβάδισμα στο σκορ. Ο Ζάντερ κέρδισε πέναλτι από τον Αϊρόσα, ο Παπουλής εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-0, όπου ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Αφηνιασμένος…

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ΑΕΛ με την πλάτη στον τοίχο. Το 2-0 δεν της άφηνε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί για να μειώσει το σκορ. Έχασε ευκαιρία με τον Τόρες στο 48 όμως κάπου εκεί άντεξαν οι κίτρινοι. Ο Απόλλωνας παίζοντας έξυπνα, με γρήγορες επιθέσεις δημιούργησε πολλά ρήγματα στην ΑΕΛ η οποία δεν μπορούσε να αναχαιτίσεις τους γαλάζιους. Στο 58΄ το 3-0 από τον Παπουλή ουσιαστικά σκότωσε την ΑΕΛ, ήρθε στο 62΄ το 4-0 από τον Μάρκοβιτς και κάπου εκεί η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ παραδόθηκε. Το παιχνίδι στην συνέχεια άνοιξε περισσότερο, ο Απόλλωνας ήταν επικίνδυνος σε κάθε επιθετική του προσπάθεια με αποτέλεσμα ο Μάρκοβιτς με το 2ο προσωπικό του γκολ να ανεβάσει το σκορ το 5-0. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει σε 5-1 με τον Γκαμπιονέτα αποτέλεσμα το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζάντερ, Σακέτι (75΄ Άλαν), Άλεφ, Άλεξ Ντα Σίλβα (53΄Μάρκοβιτς), Παπουλής, Γιάκολις, Μάγκλιτσα (64΄Ζελάγια).

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Αβραάμ, Σοάρες, Σίλβα (63΄ Σασί), Μπενίτεθ, Ρομάν (32΄ Φιντέλις), Τόρες (63΄ Γκαμπιονέτα), Τεξέιρα.

Σκόρερ: 11′ Γιούστε, 45’+4 πεν., 53′ Παπουλής, 62′, 76′ Μάρκοβιτς,

Κίτρινες: Άλεφ, Σακέτι, Παπουλής, Μάγκλιτσα / Σίλβα, Μιτρέα, Μπενίτθ, Αϊρόσα, Τεξέιρα, Λαφράνς.

Κόκκινες: -/-.

Γήπεδο: Τσίρειο Στάδιο

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Αριστείδης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος

4ος Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ