aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ 2-1: Κράτησε ζεστές τις «μηχανές»

ΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ 2-1: Κράτησε ζεστές τις «μηχανές»

Ζεστές τις μηχανές ενόψει των διπλών αναμετρήσεων για το Κύπελλο κόντρα στην Ομόνοια, κράτησε η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν με πατημένο το «γκάζι» στο ματς και με δύο γρήγορα γκολ των Τσέποβιτς (3’) και Τόρες (8′) επικράτησε της ΠΑΕΕΚ με 2-1, για την πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Μείωσε με αυτογκόλ του Σωτηρίου στο 87’ η προσφυγική ομάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο

Πάτησαν «φρένο» μετά τα δύο γρήγορα γκολ οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη. Η ομάδα της Κερύνειας είχε τις ευκαιρίες της, με κορυφαία τη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του Μπάμπιτς στο 33’. Αρχικά ο Μέγερι είπε «όχι» στον επιθετικό των φιλοξενουμένων από τα ένδεκα βήματα, ενώ στη συνέχεια ο Κροάτης ήταν άστοχος από κοντά. Είχε και δοκάρι η ΠΑΕΕΚ στο 85’, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντίας, ενώ έμεινε με δέκα στο 89’ εξαιτίας της απευθείας αποβολής του αρχηγού Δημητρίου.

Δεν ικανοποίησε η ΑΕΛ γενικότερα, κρατάει μόνο το αποτέλεσμα. Μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από το σκορ η προσφυγική ομάδα, η οποία έμεινε ξανά με τις εντυπώσεις.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Φραντζής(72′ Αντωνίου), Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Μαζάν, Ζντραφκόσκι, Ρέινολντς (62′ Παπαφώτης), Μπαλντέ (60′ Έουλερ), Τόρες, Τσέποβιτς, Μιλιντσεάνου (60′ Ριέρα).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Τσόσιτς, Σουμαόρο, Κούρος, Ντίας, Ράμος, Νεοφύτου (46′ Κωμοδίκης), Μιλτς, Βαρέλα (70′ Τίμερμανς), Μπάμπιτς (64′ Καπαρτής).

Σκόρερ: Τσέποβιτς 3′, Τόρες 8′ / Σωτηρίου 87′ (αυτογκόλ).

Κίτρινες: Μαζάν, Μπαλντέ, Σωτηρίου / Νεοφύτου, Κωμοδίκης, Τίμερμανς.

Αποβολές: – / Δημητρίου (89′).

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ, με τον Τσέποβιτς. Τραγικό λάθος του Σουμαόρο, έκλεψε ο Σέρβος επιθετικός και βρέθηκε απέναντι από τον Πρόσεκ. Πλάσαρε εύστοχα και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

6′ Κίτρινη στον Μαζάν, για φάουλ στον Ράμος.

8′ ΓΚΟΛ 2-0 Και δεύτερο γκολ για την ΑΕΛ, με τον Τόρες. Νωρίς-νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων για τους γαλαζοκίτρινους. Νέα αδράνεια στην άμυνα της ΠΑΕΕΚ, ο Ισπανός… άδειασε τον Τσόσιτς και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Πρόσεκ.

30′ Κίτρινη και στον Μπαλντέ.

33′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ. Το κέρδισε ο Μπάμπιτς από τον Σωτηρίου, σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Και κίτρινη κάρτα στον Κύπριο κεντρικό αμυντικό.

34′ Είπε «όχι» στον Μπάμπιτς ο Μέγερι. Άσχημη εκτέλεση από τον επιθετικό της ΠΑΕΕΚ και πιο άσχημο το τελείωμα του στην επαναφορά, μετά την απόκρουση του Ούγγρου τερματοφύλακα. Έφυγε απογοητευτικά άουτ το σουτ του.

40′ Κίτρινη στον Νεοφύτου, πρώτη για την ΠΑΕΕΚ στο ματς.

44′ Καλό σουτ του Ντίας, έδιωξε ο Μέγερι.

45′ Όμορφη ενέργεια του Μιλτς, έκανε το σουτ από λίγο πλάγια θέση. Λίγο έξω η μπάλα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Κωμοδίκης αντί Νεοφύτου.

55′ Σουτ του Κωμοδίκη, κόντραρε και μάζεψε εύκολα ο Μέγερι.

60′ Διπλή αλλαγγή για την ΑΕΛ. Έουλερ στη θέση του Μπαλντέ και Ριέρα στου Μιλιντσεάνου.

62′ Παπαφώτης αντί του τραυματία Ρέινολντς.

63′ Μακρινό σουτ του Παπαφώτη, ψηλά έξω.

64′ Καπαρτής εντός, Μπάμπιτς εκτός.

70′ Τίμερμανς στη θέση του Βαρέλα.

72′ Αντωνίου αντί Φραντζή.

74′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Έουλερ βρέθηκε απέναντι από τον Πρόσεκ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

79′ Κίτρινη στον Κωμοδίκη.

85′ Απευθείας πολύ μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντίας, στο δοκάρι η μπάλα.

87′ ΓΚΟΛ 2-1 Μειώνει η ΠΑΕΕΚ. Σουτ του Δημητρίου από το ύψος της περιοχής, χτύπησε στον Σωτηρίου η μπάλα και κατέληξε στα δίκτυα. Αυτογκόλ του Κύπριου κεντρικού αμυντικού.

89′ Κόκκινη κάρτα στον Δημητρίου, με δέκα η ΠΑΕΕΚ. Για σκληρό φάουλ στον Έουλερ. Ο διαιτητής Κουμή έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα. Τον κάλεσαν από το VAR να δει ξανά τη φάση και τελικά άλλαξε την απόφαση του.

90+4′ Κίτρινη και στον Τίμερμανς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ