aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο σημάδι του Ζοζέ Εμπαλό

Το σημάδι του Ζοζέ Εμπαλό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πόσοι από εσάς θυμούνται ότι ο Ζοζέ Εμπαλό της Αγίας Νάπας, πέρασε από την ΑΕΛ; Πιθανότατα λίγοι, αφού ο Πορτογάλος επιθετικός είχε πενιχρή συμμετοχή κατά τη διετία 2012-14. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία του σεζόν με τη φανέλα της (2013-14), έγραψε 11 λεπτά σε τρεις συμμετοχές. Σε αυτό το λίγο χρόνο, όμως, πέτυχε ένα γκολ-χρυσάφι. Ο τότε προπονητής των γαλαζοκιτρίνων τον έριξε στο 86’ του αγώνα με την Ομόνοια στη Λευκωσία και στο 90’+4 έγινε ο ήρωας της βραδιάς. Έκανε το 3-2 και κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι του τίτλου, μία αγωνιστική πριν από το τέλος (τον έχασε τελικά από τον ΑΠΟΕΛ).

Πού θυμηθήκαμε τον Εμπαλό, θα διερωτάστε και θα έχετε δίκαιο. Να όμως που από εκείνο το παιχνίδι της 10ης Μαΐου 2014, η ομάδα της Λεμεσού δεν επέστρεψε ξανά νικήτρια από το ΓΣΠ, είτε απέναντί της είχε την Ομόνοια είτε τον ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησαν έξι επισκέψεις της στο γήπεδο της πρωτεύουσας και μόνο μία φορά έφυγε με βαθμολογικό όφελος. Εξασφάλισε ισοπαλία από τους γαλαζοκίτρινους δίχως τέρματα τη σεζόν 2014-15. Από εκεί και πέρα, γνώρισε δύο ήττες από αυτούς (0-6, 0-3) και άλλες τρεις από τους πράσινους (0-2, 2-4, 2-4).

Το ΓΣΠ λοιπόν ξυπνά εφιάλτες για την ΑΕΛ, με αποκορύφωμα την εξάρα από τον ΑΠΟΕΛ κατά τον α’ γύρο της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό και στη σημερινή της επίσκεψη απέναντι στο «τριφύλλι», θα προσπαθήσει να βάλει τελεία, επιστρέφοντας στη Λεμεσό με το πρώτο τρίποντο έπειτα από έξι αποτυχημένες προσπάθειες. Κάτι που αν πετύχει θα τη φέρει αγκαλιά με την τέταρτη θέση και θα της δώσει το δικαίωμα να εξακολουθεί να ελπίζει για κατάληψη της τρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ