aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλων για χέρι του Κυριάκου, τι λέει ο κανονισμός

Το πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλων για χέρι του Κυριάκου, τι λέει ο κανονισμός

«Φωνές» από πλευράς Απόλλωνα στο 35’ του ντέρμπι της Λεμεσού με την ΑΕΛ. Μετά από γύρισμα του Ενσούε ο Αγκίρε έκανε το σουτ και η μπάλα κτύπησε στον Χάρη Κυριακού προτού καταλήξει σε κόρνερ. Οι ποδοσφαιριστές των «γαλάζιων» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Νικολάου ζητώντας πέναλτι για χέρι του Κύπριου αμυντικού της ΑΕΛ.

Οι επαναληπτικές προβολές της Cytavision δεν ήταν διαφωτιστικές, αφού φαίνεται ο Κυριάκου να έχει ανοικτό το χέρι, αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν η μπάλα κτύπησε σε αυτό. Αν κτύπησε ήταν παράβαση, με βάση τους νέους κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης: Live: ΑΕΛ – Απόλλων

Τι αναφέρει ο κανονισμός

«Η “ηθελημένη κίνηση του χεριού προς την μπάλα” προφανώς και εξακολουθεί να συνιστά παράβαση.

Παράβαση επίσης έχουμε όταν “το χέρι κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο”. Εδώ για πρώτη φορά δίνεται πιο σαφής ερμηνεία στο “η θέση των χεριών”.

Σαφής οδηγία για παράβαση “όταν το χέρι σηκώνεται πάνω από το ύψος του ώμου”, ακόμα και σε τάκλινγκ. Με την υποσημείωση εδώ πως δεν υπάρχει παράβαση αν η μπάλα βρει στο χέρι από προσπάθεια του ίδιου του παίκτη, άτσαλο διώξιμο, κτλ.

Καταργείται η δικαιολογία της απόστασης. Το “χέρι που κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο” και το “χερι πάνω από τον ώμο” θεωρούνται παράβαση, ΑΚΟΜΑ κι όταν η μπάλα έρχεται απευθείας από αντίπαλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ